"Kapasitem yetmedi"

AKPM başkanlığına seçilen AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, en kritik oylamaya katılmayan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in tavrını anlamaya kapasitesinin yetmediğini söyledi.

Yayınlanma: 04.02.2010 - 12:35
Abone Ol google-news

AKPM başkanlığına seçilen AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu,Meclis'te AKP Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci ile birlikte düzenlediği basın toplantısında kendisini destekleyen başta Cumhurbaşkanı, Başbakan, TBMM Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti. Çavuşoğlu'nun teşekkür ettiği kişiler arasında ise muhalefet liderleri yoktu.

Çavuşoğlu,Türkiye'nin 61 yıl sonra elde ettiği bu başarı için kendisine her kesimden destek verenler olduğunu belirterek, dünya liderlerinden de kendisine tebrik mesajları geldiğini kaydetti.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in AKPM Başkanı oylaması sırasında dışarıda olduğunu ve oy vermediğini söyleyen Çavuşoğlu, Türkeş'in kredi kartı ile ilgili bir problem olduğunu söyleyerek oy kullanmamasına, "içeride de telefon çekiyordu, yapılması gereken tek şey bir düğmeye basmaktı" diye karşılık verdi.

Çavuşoğlu, o oylamanın çok kritik olduğunu Türkeş'in bildiğini ifade ederek, "Tuğrul Türkeş'i salonda görmeyince önce mesaj çektim, gelmeyince bizzat telefonla aradım geleceğini söyledi. Ben, Türkeş'in bu tavrını anlayamadım, anlamaya da kapasitem yetmedi" dedi.
AKPM Başkanlığına Türk bir başkanın seçilmesini istemeyenlerin, var olan başkanın başkanlık süresini 3 yıla uzatılmasını istediğini söyleyen Çavuşoğlu, kendisinin sadece bu husus ile ilgili bir önerge verdiğini; ancak CHP Milletvekili Birgen Keleş'in kendisinin verdiği önergeye "hayır" oyu kullandığını kaydetti.

Çavuşoğlu, Keleş'e bu durumu sorduğunda ise, "kullandığım oyun hesabını kimseye vermek zorunda değilim" dediğini hatırlattı. Çavuşoğlu ayrıca kendisini tebrik edenler arasında MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ve CHP Genel Başkanı Baykal'ın da olmadığını söyledi.

29'a 21 oy ile AKPM Başkanlığı'nı kazandığını söyleyen Çavuşoğlu, Milletvekilleri Haluk Koç ve Mustafa Ünal'ın Türkiye'de olmaları sebebi ile oylamaya katılamadıklarını ve oylamaya katılmamalarına rağmen kendisini adaylık süreci boyunca desteklediklerini ifade etti.
Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, geçen hafta Meclis AKP Grup toplantısı sırasında Başbakan Erdoğan'ın, MHP'li Türkeş ile Keleş'in oylama sırasında gösterdikleri tavrı eleştiren konuşmasının hatırlatılması üzerine, "Sayın Başbakan'ın söyledikleri doğrudur" dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler