Özyürek: "Sen kimsin haddini bil"

CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik iddialarına sert yanıt verdi. Özyürek; Fırat'ı, "Sen kimsin, haddini bil" sözleriyle eleştirdi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 14:17
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik iddialarla ilgili “Maliye Bakanlığı ve Vergi Daireleri dahil, devlet elinizde. Genel Başkanımızın yaşamı, kazancı, mal varlığı ile, vergi dahil her türlü yükümlülüğü konusunda en küçük bir usulsüzlük, eksiklik, aksaklık, hukuksuzluk bulur da üzerine gitmez veya AKP Genel Başkanı ile birlikte dokunulmazlığını kaldırıp üzerine gidilecek yolu açmazsanız namertsiniz” dedi.


AKP’li Fırat’ın iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt veren CHP’li Özyürek, Fırat’ın CHP Lideri Baykal’ın mal varlığına ilişkin hukuk dışı ve gerçeği yansıtmayan iftiralarda bulunduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Başbakan’a birkaç kez yönelttiği “Sadece ikimizin dokunulmazlıklarını kaldıralım, mahkemeye hesap verelim” şeklindeki önerisini hatırlatan CHP’li Özyürek, “Genel Başkanımız adına hodri meydan diyorum. Meclis’in açıldığı ilk gün Sayın Genel Başkanımız İle AKP Genel Başkanının dokunulmazlıklarını kaldıralım. Var mısınız? Bu teklifimize olumlu yanıt vermeyenleri de kamuoyu önünde namert ilan ediyoruz” dedi.


Önce haddini bil

Fırat’ın, AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Baykal’ın mal varlığına ilişkin iddialar ortaya attığını hatırlatan Özyürek, “Siz Kimsiniz?” diye sordu. Özyürek, yazılı açıklamasında şunları belirtti: “Hemen belirtmek istiyorum ki, Genel Başkanımız için en büyük üzüntü, Mir Dengir Fırat gibi birinin kendisiyle ilgili olarak ahlak sorgulaması yapmaya kalkışmasıdır. Dengir Fırat’ın basın toplantısındaki iddiaları haddini aşmaktır. Bu anlayış, bu tavır, yasa, yasaların öngördüğü uygulama, yasal yükümlülükleri takip etmekle mükellef kurumları yok saymak, kendini mubassır ilan etmek, devlet yerine koymaktır. Yani haddini bilmemektir. Önce haddini bil.”

 

İddialara yanıt

Özyürek, yazılı açıklamasında Deniz Baykal’ın malvarlığına ilişkin iddialar içinse şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Genel Başkanımız kendisi ve eşi Sayın Olcay Baykal ile ilgili mal beyanını zamanında ve birlikte yasa gereği vermesi gereken makamlara vermiştir. Daha sonra, Dengir Fırat’lar veya hesabını veremeyen Recep Tayyip Erdoğan’lar istedi veya yasa gereği açıklamak zorunda olduğu için değil, kamuoyunun Baykal ailesinin mal varlığıyla ilgili bir beklentisi olduğunu dikkate alarak, önce kendi malvarlığını, daha sonra da Sayın Olcay Baykal’ın iznini alarak, Olcay Hanımefendinin resmi ve ilgili makamlarda bulunan mal beyanını kamuoyuna açıklamıştır. Öte yandan, Sayın Genel Başkanımızın gerek siyasi yasaklı olduğu avukatlık dönemiyle ilgili, gerekse Genel Başkan ve Milletvekili olmadığı 2000 yılında İş Bankasındaki Hisse senedi İşlemleriyle ilgili İddialara konu belgeler ve bilgiler Devlet ve Banka kayıtlarındadır, arşivlerdedir. Yani AKP İktidarının elinin altındadır. Bu işlemlerde en ufak bir usulsüzlük, hukuksuzluk yoktur, olamaz. Çünkü o hesaplar bu konudaki duyarlılığı ile örnek gösterilen Deniz Baykal’a aittir. Bu nedenle bir kez daha tekrarlıyorum, Genel Başkanımızın yaşamı, kazancı, mal varlığı ve vergi dahil Devlet ile ilgili her türlü sorumluluğu, yükümlülüğü konusunda en küçük bir aksaklık, hukuksuzluk var deyip üzerine gitmeyen de, AKP Genel Başkanıyla birlikte dokunulmazlığını kaldırıp üzerine gidilecek yolu açmayan da namerttir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler