Batan Ro-Ro gemisinin açtığı yaralar sarılıyor

Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinde bulunan 15 aracın sahibine, sigorta şirketi tarafından 1 milyon 60 bin YTL kasko hasar tazminatı ödendi. Öte yandan, batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro geminin sahibi olan şirket hakkında, üyeleri adına maddi ve manevi tazminat davası açılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 14:18
Abone Ol google-news

Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan kısa süre sonra batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinde bulunan 15 aracın sahibine, sigorta şirketi tarafından 1 milyon 60 bin YTL kasko hasar tazminatı ödendi.

Gemiyle birlikte suya gömülen araçların kayıtlı olduğu Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde düzenlenen törende, hasar tazminatlarının karşılığı olan paraların yatırıldığı hesap cüzdanları şoförlere teslim edildi.

Axa Sigorta Marmara Bölge Müdürü Önder Akkaya, törende, Bigadiç'deki acenteleri tarafından sigortalanan 15 aracın hasar değerlendirme işlemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığını belirterek, ''Mağdur sigortalılarımızın bu olay karşısında yaşadıkları sıkıntıların hiç değilse maddi yönden hafiflemesi için çaba gösterdik. Hasarı facianın üzerinden 6 iş günü geçtikten sonra karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürol ise sigorta şirketinin kısa sürede yaptığı ödemenin çektikleri acıların hafiflemesini sağladığını söyledi. Gürol şöyle konuştu: ''Olay sonrasında arkadaşlarımız büyük bir acı yaşadı. Şimdi bu ödemelerin yapılması yaraların sarılması yolunda ilaç gibi oldu. Kamyoncu arkadaşlarımız hasar tazminatları ile yeni kamyonlar alarak ekmek paralarını kazanmak için yeniden yollara düşecekler'' diye konuştu.


Gemi şirketine tazminat davası

Öte yandan, Bigadiç Motorlu Taşıyıcılar Koperatifi'nin Bandırma-İstanbul Ambarlı seferini yaptığı sırada batan ''Hayat N'' adlı Ro-Ro gemisinin sahibi olan şirket hakkında, üyeleri adına maddi ve manevi tazminat davası açılacağı bildirildi.

Kooperatifin Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürol, bu konuda uzman hukukçularla görüşmeleri sürdürdüklerini ifade etti. Gürol, ''Bunun yanında her gün çok sayıda hukukçu da davayı üstlenmek için bize başvuruda bulunuyor. Facia sırasında ve sonrasında psikolojik olarak büyük rahatsızlık yaşayan üyelerimizin haklarını sonuna kadar arayacağız'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler