Fırat'ın iddialarına savcılıktan yanıt geldi

AKP Genel Başkan yardımcısı Dengir Mir Fırat ve CHP Grup Başkanvekili arasında süren CHP'nin Alman Ebert Vakfı'ndan yardım aldığı iddialarına Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'dan yanıt geldi. Yalçınkaya tüm siyasi partilerin faaliyetlerinin Başsavcılık tarafından rutin olarak izlendiğini bildirdi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 14:20
Abone Ol google-news

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, bütün siyasi partilerin faaliyetlerinin Başsavcılık tarafından rutin olarak Anayasa ve yasaların verdiği görev ve yetki çerçevesinde izlendiğini bildirdi.

''CHP'nin Alman Frederich Ebert Vakfı'ndan yardım aldığı'' iddialarıyla ilgili bugün bir gazetede yer alan haberde, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili inceleme başlattığı, iddialara ilişkin bilgi, belgeleri gazeteden istediği'' belirtilmişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya, ''Bütün siyasi partilerin faaliyetleri başsavcılığımız tarafından rutin olarak Anayasa ve yasaların verdiği görev ve yetki çerçevesinde izlenmektedir'' dedi.

Öte yandan, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Klemens Semtner, CHP'nin bir Alman vakfından para yardımı aldığı iddialarını içeren haberleri ''uydurma'' olarak niteleyerek, yayımlanan belgenin de ''sahte olduğunun çok açık olduğunu'' söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler