Küresel finansal kriz

ABD Başkanı George Bush, Kongre'nin finansal krizle ilgili 700 milyar dolarlık kurtarma planı konusundaki yasa tasarısını kabul edeceğinden ve görüş ayrılıklarını gidereceğinden emin olduğunu söyledi. Bu arada, Japon Nomura, Lehman Brothers'ın Avrupa ve Orta Doğu'daki hisseleri ve yatırım bankacılığı faaliyetlerini almak için anlaştı.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 14:20
Abone Ol google-news

BM Genel Kurulunda dünya liderleriyle görüşen ABD Başkanı George Bush, bu görüşmelerde liderlere, ABD yönetiminin küresel finansal krizle ilgili doğru adımlar attığını, ABD Hazine Bakanı Henry Paulson'un hazırladığı planın sağlam bir plan olduğunu söylediğini belirtti.

Kongre'de tarafların hızlı davranmak arzusunda olduğunu ifade eden Bush, ''İki tarafa da hitap edecek bir yasa olacağından eminim, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar biraraya gelecek'' dedi.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Fratto da gazetecilere, planın Wall Street'in mali kurumlarını kurtarma planı olduğuna dair bir imaj bulunduğunu belirterek, ''Plan ABD ekonomisini kurtarma planıdır'' diye konuştu. Fratto, planın ev sahiplerine yardımcı olacağını, yönetiminin ''sağlam'' şeffaflıkta ısrarcı olacağını ifade etti.

Bu arada, Japon Nomura, Lehman Brothers'ın Avrupa ve Orta Doğu'daki hisseleri ve yatırım bankacılığı faaliyetlerini almak için anlaştı.

Japonya'nın en büyük aracılık şirketi Nomura, Lehman Brothers'ın Avrupa ve Orta Doğu'daki operasyonlarında çalışan 2 bin 500 kişinin önemli bir kısmının çalışmaya devam edeceğini açıkladı.

Anlaşmanın bedelinin ne olduğuna ilişkin bilgi vermeyen Nomura, öncelikli görevinin Lehman Brothers'ın operasyonlarının Nomura adı altında faaliyet göstermesi olduğunu bildirdi.

Nomura üst yöneticisi Kenichi Watanabe, yaptığı açıklamada, ''Bu alım bizim Avrupa'da etki alanımızı ve uluslararası erişimimizi önemli ölçüde artıracak, Asya'dan dünyaya genişleme stratejimizi gerçekleştirmemizi sağlayacak'' dedi.

İngiliz Barclays bankası, geçen hafta iflasını açıklayan Lehman Brothers'ın ABD borsa simsarlığı işini ve Nomura da dün Asya-Pasifik operasyonlarını almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon