AKPM Başkanı'ndan Bağış'a ziyaret

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, MHP Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu'nun TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) seçimi sonrasındaki kutlamalara katılmasını gündeme getirdiğini anımsatarak, ''Maalesef bunu sorma densizliği gösterilmiştir'' dedi.

Yayınlanma: 05.02.2010 - 11:59
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nde, AKPM Başkanlığına seçilen Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşen Bağış, Çavuşoğlu'nun kendisine yaptığı ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Çavuşoğlu'nun AKPM Başkanlığın'a seçildiği anda yanında olduklarını hatırlatan Bağış, ''O tarihi anda biz de salondaydık ve bizzat şahit olduk. Kendisinin orada yaptığı konuşma sadece bizi değil, orada bulunan 47 ülkenin temsilcilerini de çok etkilemişti'' diye konuştu.

Egemen Bağış, Çavuşoğlu'nun, Avrupa'nın en hassas kurumlarından birinin başına geçen bir Türk siyasetçisi olduğunu belirterek, ''(Çavuşoğlu) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının gurur duyması gereken bir başarıya imza attı'' dedi.

Çavuşoğlu'nun, ''ilk Türk, Müslüman ve Viyana'nın doğusundan seçilen bir AKPM Başkanı'' olduğuna işaret eden Bağış, bu durumu, Türkiye'nin bütün dünya tarafından yakından takip edildiğinin göstergesi şeklinde değerlendirdi.

MHP'li Ertuğrul Kumcuoğlu'nun, Strazburg'taki kutlamalar ve organizasyonlarla ilgili olarak TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verip vermediğinin sorulması üzerine Bağış, ''Maalesef bunu sorma densizliği gösterilmiştir'' diyerek şöyle konuştu:

''Türkiye Cumhuriyeti tarihinin belki de en görkemli, en gururlu olayı gölgelenmek istenmiştir. Hükümetin bir bakanının bunu kutlamakla görevlendirilip, görevlendirilmediği sorulmuştur. Ama ben oraya gittiğime hiç pişman değilim. Bin kere olsa, bin kere giderim. İnşallah Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün vatandaşları uluslararası bu tür başarıları elde ederler, her birine de giderim. Her birine de gitmek benim için de çalışma arkadaşlarım için de bana orada eşlik eden eşim için de çok büyük bir onur vesilesi olmuştur.''

Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı konuşmada, Egemen Bağış'ın Türkiye'yi, AB'ye tam üye yapabilmek için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu bildirerek, bu çabalarından ötürü teşekkür etti ve ''Türkiye'nin yaptığı reformlar ve aktif dış politika Avrupa Konseyi'nde bizim işimizi kolaylaştırmıştır'' dedi.

Sürecin başından beri Bağış'ın yanında olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Bağış'ın bazı ülkelerin olumsuz tavrını, olumlu yöne çevrilmesine büyük katkı sağladığını belirtti.

Çavuşoğlu, Egemen Bağış'ın kendilerini Strazburg'ta da yalnız bırakmadığını hatırlattı ve ''Bir taraftan kendi görevimizi yaparken, diğer taraftan sayın Bakanımızın çalışmalarına destek olacağız'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler