Bush, Zerdari ile görüştü

ABD Başkanı George Bush, 63. Dönem BM Genel Kurulu genel görüşmeleri sırasında Pakistan Devlet Başkan Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi. Bush, Pakistan'ın, ABD'nin Afganistan sınırında El Kaide ve Taliban militanlarına yönelik saldırılarına ilişkin endişesine değindi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 15:17
Abone Ol google-news

Bush, Zerdari ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada, İslamabad'da Mariott Otele bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Pakistan'ın, ABD'nin Afganistan sınırında El Kaide ve Taliban militanlarına yönelik saldırılarına ilişkin endişesine değindi.

Bush, "Pakistan bir müttefik, ilişkimizi derinleştirmeyi umuyorum" diyerek, ülkesinin, Pakistan'ın toprak bütünlüğünü korumasına yardım ettiğini kaydetti.

ABD Başkanı, Zerdari'nin, geçen aralık ayında düzenlenen suikastta ölen eşi eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto'yu anımsatarak, Pakistan Devlet Başkanı'nın eşinin kaybıyla yaşadığı üzüntüye değindi ve Zerdari'ye Butto'nun vasiyetini yerine getirmek için kamu hizmetinde kalmasından ötürü teşekkür etti.

Zerdari de yaptığı konuşmada, Pakistan'ın çıkış yolunun demokrasi olduğunu ifade ederek, "Tüm sorunları çözeceğiz" dedi.

Pakistan, Afganistan sınırındaki El Kaide ve Taliban militanlarına karşı eyleme geçmesi konusunda ABD'nin baskısı altında. Pakistan, bölgeye düzenlenen hava saldırılarıyla ilgili olarak ABD'yi Pakistan'ın toprak bütünlüğünü ihlal etmekle suçluyor.

63. dönem BM Genel Kurulu genel görüşmeleri için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, BM Genel Kurulu'na hitabının ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile görüşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler