İmam tacizden tutuklandı

Çocuklara taciz olaylarına bu kez de emekli bir imamın adı karıştı. Antalya'da 10 yaşındaki kız çocuğunu taciz ettiği iddia edilen imam tutuklandı.

Yayınlanma: 06.02.2010 - 14:36
Abone Ol google-news

Konyaaltı İlçesine bağlı Bahtılı Köyü'ndeki Sekçi Camii imamı 38 yaşındaki Sinan Ç., komşusu olan Mehmet Y.’nin kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürerek geçen 6 Ocak'ta jandarma karakoluna giderek şikayetçi oldu.

Hürriyet'in haberine göre; Jandarma, gözaltına aldığı Mehmet Y.’i adliyeye sevk etti. Suçlamayı kabul etmediğini söyleyip susma hakkını kullanan Mehmet Y. hakkında tehdit suçlamasıyla 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Antalya 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Dün görülen ilk duruşmada Mehmet Y., kendisinden şikayetçi olan Sinan Ç.'ın hem komşuları, hem de köylerindeki caminin imamı olduğunu söyledi. İmam Ç.'ın Namık Kemal İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan kızı S.Y.'e cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden Mehmet Y., kızından taciz olayını öğrendikten sonra öfkeyle tehdit içeren sözler söylediğini kabul etti. Mahkeme hakimi, şikayetçi bölümünde bulunan imam Sinan Ç. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını sağladı.

Savcılığın ifadesini aldığı Sinan Ç., suçlamaları kabul etmemesine rağmen, küçük kızın ve tanıkların beyanları doğrultusunda tutuklanma istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından ‘Küçük yaştaki çocuğa nitelikli cinsel istismar’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu.

Konyaaltı İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, imam hakkında idari soruşturma açıldığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler