Türkel Minibaş anıldı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkan Yardımcısı, gazetemiz yazarı, kadın ve çocuk hakları savunucusu Prof. Dr. Türkel Minibaş ölümünün 1. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma: 06.02.2010 - 20:11
Abone Ol google-news

ÇYDD tarafından Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen anma toplantısına ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü avukat Nazan Moroğlu, gazetemiz yazarları Prof. Dr. Erol Manisalı ve Özlem Yüzak ile çok sayıda bilim ve sanat insanı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çelikel, Türkiye’de bazı insanların oturduğu koltuğu değersizleştirirken bazılarının da oturduğu koltuğu değerli kıldığını belirterek, "İkinci durum için en iyi örnek Türkel Minibaş’tır. Minibaş, katıldığı her toplantıya, konferansa değer katıyordu. Minibaş hocaydı,  öğreticiydi, sivil toplumcuydı. Yılmaz bir Atatürkçü’ydü" dedi.

Gazetemiz yazarı Prof. Dr. Erol Manisalı da Türkel Minibaş’la yaklaşık 30 yıl birlikte çalıştıklarını ifade ederek, "Toplantılarda, televizyonlarda, seminerlerde ve kürsülerde birlikte olduk. Türkel ile 15 yıl boyunca Cumhuriyet Gazetesi’nde beraber çalıştık. Aynı fikirleri, düşünceleri paylaşmakla kalmadık bir de aynı hastalığı paylaştık" dedi.

Özlem Yüzak da Minibaş ile uzun yıllar birlikte çalıştıklarını ve Minibaş’ın kadın ve çocuk hakları konusunda yılmaz bir savunucu olduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler