Puhular dışkıyla iletişim kuruyor

Köpekler yaşam alanlarını idrarlarıyla işaretlerler. İspanyol bilim insanları şimdi puhukuşlarının da hemcinsleriyle dışkıyla haberleştiklerini saptadılar. Puhukuşları dışkılarını ve avladıkları kuşların tüylerini yuvalarının etrafına dizerek, hemcinslerine kuluçkaya yattıklarını ya da eş aradıklarını bildiriyorlar.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 20:13
Abone Ol google-news

Puhukuşları dışkılarını ve avladıkları kuşların tüylerini yuvalarının etrafına dizerek, hemcinslerine kuluçkaya yattıklarını ya da eş aradıklarını bildiriyorlar. Oysa araştırmacılar puhukuşlarının işaretlerle değil seslerle haberleştiklerini sanıyorlardı.

Puhukuşları beyaz dışkılarını daha iyi görünmesi için koyu renkli toprağa bırakıyorlar. Bilim insanları dışkıların üzerine koyu renkli boya püskürtünce, kuşlar bir sonraki gece yine aynı yerleri işaretlemişler. Bu da kuşların bilinçli olarak davrandıklarını göstermekte diyor uzmanlar. Birçok hayvanın, hemcinslerinin uzak tutmak için yaşam alanını dışkılarıyla işaretledikleri biliniyordu ama kuşların bu şekilde davrandıkları ilk kez görülmüş. Araştırmacılar şimdi tezlerini kanıtlamak için yeni araştırmalar yapmaya hazırlanıyorlar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler