Peres, Ahmedinejad'a sert çıktı

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrailli ve Filistinli müzakerecilerin gelecek yıldan önce bir barış anlaşmasına ulaşmasının mümkün olmadığını söyledi. Şimon Peres, ayrıca İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın İsrail'in bir gün haritadan silineceği sözlerine de cevap verdi. Perez, Ahmedinjad'ı sert bir dille eleştirdi.

Yayınlanma: 23.09.2008 - 20:28
Abone Ol google-news

BM Genel kurulu toplantılarına katılan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail-Filistin müzakereleri konusunda yıl sonuna kadar bir anlaşmaya varılacağı umudunda olduklarını, ancak açıkça yıl sonuna kadar bunun tamamlanamayacağını belirtti. Peres, yine de biraz yol aldıklarını, gelecek yıl bir sonuca varılması şansı bulunduğunu kaydetti.

Şimon Peres, ayrıca İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın İsrail'in bir gün haritadan silineceği sözlerine de cevap vererek, Ahmedinjad'ın dünyayı insan hayatına saygı duymayan karanlık, nefret dolu, hoşgörüsüz, kibirli bir çağa dönme çağrısı yaptığını söyledi.
Peres, Ahmedinejad'ın kendisini dünyanın baş yargıcı gibi gördüğünü de ifade etti.

İsrail'de yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Tzipi Livni, Filistinli başmüzakereci Ahmed Kurey ile bugün bir araya gelmiş ve ülkesindeki siyasi belirsizliğe rağmen Filistinliler ile müzakereleri sürdüreceği sinyalini vermişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler