Alaattin Çakıcı'ya 4 yıl hapis istemi

Türkbank ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasına ilişkin davada esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Alaattin Çakıcı'nın, 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Yayınlanma: 08.02.2010 - 12:03
Abone Ol google-news

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanık Alaattin Çakıcı katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Sait Ömer Arslan, Çakıcı'nın dava konusu olay öncesinde cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturduğunu kaydetti.

Çakıcı'nın oluşturduğu teşekkülün tehdit gücünden faydalanıp, Türkbank'ın 4 Ağustos 1998 tarihinde yapılan ihalesine katılmak isteyen 25 kişi ve şirket yöneticisini tehdit ederek engellediğini belirten Savcı Arslan, sanığın ''Cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' ve ''İhaleye fesat karıştırmak'' suçlarını işlediğinin belirlendiğini söyledi.
Savcı Arslan, Çakıcı'nın lehine olan eski TCK'nın 313. ve 366. maddeleri uyarınca 1 yıl 9 ay ile 4 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Çakıcı'nın avukatlarından Mustafa Gül, İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin dosyasında dinlenen ve müvekkili aleyhinde tanıklık yapan kişiler bulunduğunu öne sürdü. Bu kişilerin ifadelerinin görülmekte olan davanın dosyasına da girdiğini anlatan avukat Gül, dinlendikleri sırada bu tanıklara soru soramadıklarını kaydetti.

Avukat Gül, bu tanıklara soru sorabilmeleri acısından bu davada da dinlenmelerine karar verilmesini istedi.

Çakıcı'nın diğer 3 avukatı ise savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulundu.
Söz alan Çakıcı da avukatının dinlenmesini istediği tanıklara değinerek, ''Benim hakkında konuşan insanlar var. Yargıçlar bu kişilerle beni yüzleştirmelidir'' dedi.

Ses kayıtlarının da Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmesi gerektiğini savunan sanık Çakıcı, ''Bu iş benim adıma tezgahlandı'' iddiasında bulundu.

Avukat Mustafa Gül'ün talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı esas hakkındaki savunmaların hazırlanması amacıyla erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler