'ABD krizi utanç verici'

ABD'de Kongre tarafından değerlendirilen 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin onaylanıp onaylanmaması tartışmaları sürüyor. ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ülkede finans sektöründeki krizin ABD için utanç verici olduğunu, ancak bu krizin giderilmesi için yönetimce hazırlanan kurtarma planının mutlaka uygulanması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 07:35
Abone Ol google-news

ABD Hazine Bakanı Henry Paulson, ülkede finans sektöründeki krizin ABD için utanç verici olduğunu, ancak bu krizin giderilmesi için yönetimce hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma planının mutlaka uygulanması gerektiğini söyledi.

Senato Bankacılık Komitesi'ndeki konuşmasından sonra senatörlerin sorularını yanıtlayan Paulson, bir Demokrat senatörün "Wall Street, Amerikan halkına bir özür borçlu değil mi?" diye sorması üzerine, "Bu durum ABD için utanç verici. Suçlanacak çok kişi ve kurum var, sorumsuzca kredi veren büyük finans kuruluşlarına yönelen çok suçlama var" diye konuştu.

Aynı soruyu yanıtlayan Amerikan Merkez Bankası FED'in Başkanı Ben Bernanke de "Hata yapan çok kişi ve denetleyici var. Hataların ne olduğunu belirlememiz ve bunların tekrarlanmamasını güvence altına almamız gerek" ifadesini kullandı.

ABD'de Kongre tarafından değerlendirilen 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin onaylanıp onaylanmaması tartışmaları sürüyor.

Bankacılık Komitesi'nin Başkanı Demokrat senator Christopher Dodd, kurtarma yasasının bu haliyle geçmesinin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Komitenin kıdemli Cumhuriyetçi üyesi senatör Richard Shelby de Kongre'nin başka seçenekleri değerlendirmesi gerektiğini kaydederek, "Mevcut planda Wall Street batık kredilerini Hazine Bakanlığı'na satarken, ev satın alanlar ödeyemedikleri ipoteklerle baş başa kalıyor" dedi.

Bu arada, New York menkul kıymetler borsası dün günü düşüşle kapattı. Dow Jone endeksi 161,52 puan düşüşle 10.854,17'den, Nasdaq bileşik endeksi de 25,64 puan düşüşle 2.153,34'den kapandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler