Fransa'da Batasuna operasyonu

İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden terör örgütü ETA'nın siyasi kolu olduğu gerekçesiyle 2003 yılında kapatılan Batasuna partisinin Fransa'daki sözcüsünün ve 4 üyesinin gözaltına alındığı bildirildi. Bu arada İspanya İçişleri Bakanı ile Fransa İçişleri Bakanı'nın bugün Fransa'nın güneyinde bir araya gelerek ETA konusunu ele alacakları bildirildi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 07:57
Abone Ol google-news

İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden terör örgütü ETA'nın siyasi kolu olduğu gerekçesiyle 2003 yılında kapatılan Batasuna partisinin Fransa'daki sözcüsünün ve 4 üyesinin gözaltına alındığı bildirildi.

Fransa'da yakalanan örgütün sözcüsü Xabi Larralde'nin, Mart 2006-Haziran 2007 arasındaki "ateşkes" sırasında hükümet ve Bask bölgesindeki siyasi partilerle yürütülen müzakerelere katıldığı belirtildi.

Bu arada Fransa'nın Trelins kentinde dün araba çalarken yakalanan iki kişinin, ETA'nın kollarından Ekin adlı örgütün lideri Unai Fano ile ETA üyesi Maria Lizarraga olduğu, bu kişilerin örgütün düzenlediği son üç bombalı saldırıyla bağlantılarının olmadığı açıklandı. Unai Fano'nun ETA ile Batasuna arasında iletişim kurduğu ve Batasuna'nın İspanya'daki sözcücü Arnaldo Otegi'nin danışmanlığını yaptığı ifade edildi.

Bu arada İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba ile Fransa İçişleri Bakanı Michele Alliot Marie'nin bugün Fransa'nın güneyindeki Tolon kentinde bir araya gelecekleri ve ETA'ya karşı işbirliğinin artırılması konusunu ele alacakları bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler