'En iyi hediye, sigara bırakmaktır'

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, anne ve babaların çocuklarına vereceği en iyi hediyenin, sigarayı bırakmak olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 09.02.2010 - 14:38
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, kayıp çocukların sayısının her geçen gün arttığını belirterek, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayıp çocuk sayısının 1661'e ulaştığını kaydeden Ekici, çocukların organ mafyası tarafından mı, uyuşturucu dağıtıcılığı, dilencilik veya hırsızlık yaptırılmak için mi kaçırıldığının tespit edilmesi, bu yönde tedbir alınması gerektiğine dikkati çekti. Ekici, konuyla ilgili araştırma yapılması için Meclis Araştırma açılması önergesi verdiklerini anımsatarak, bu önergenin desteklenip, kurulacak komisyonda sorunun araştırılması ve çözüm önerilerinin tespit edilmesine destek istedi.

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, madde bağımlılığıyla ilgili gündemdışı söz aldı. ''Toplumdaki suçların arkasında uyuşturucu ve madde bağımlılığı var'' diyen Doğru, konuyla ilgili geçen yıl kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporu doğrultusunda yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Doğru, gençlere sigara ve uyuşturucu maddeleri bir kez olsun denememeleri, öğretmenlere ve ailelere ise çocuklarına sahip çıkmaları tavsiyesinde bulundu.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle söz aldı. Kapalı alanlarda sigara içilmesini önleyen kanuna yüzde 99 oranında uyulduğunu belirten Erdöl, bazı yöneticilerin makamlarında sigara içtiklerine yönelik duyumları bulunduğunu, yöneticilerin daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. Yılda 20 milyar dolar sigaraya harcandığını kaydeden Erdöl, önümüzdeki 50 yılda 350 milyar dolarlık iş gücü kaybının meydana geleceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren sigara yasağının gevşetilmesine yönelik verilen 2 kanun teklifinin geri alınmasını beklediklerini ifade eden Erdöl, ''Sigarayla ilgili düzenleme, Mecliste grubu bulunan partilerin el birliğiyle çıkarıldı. Sigarayla ilgili kanunda olduğu gibi tüm grupların katkısıyla uyuşturucu madde bağımlılığını caydırmaya yönelik düzenleme yapabiliriz. Herkese kapımız açık. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı, salgın hastalıktır. Bu bağımlılığa yakalanan insanların hayatı ya hastanede ya da cezaevinde geçiyor'' diye konuştu.

Dumansız Hava Sahası uygulamasına destek veren herkese teşekkürlerini ileten Erdöl, ''Anne ve babaların çocuklarına vereceği en iyi hediye, sigarayı bırakmaktır. Çocukların, anne ve babalarına vereceği en büyük hediye de yine eğer alışkanlığı varsa bu alışkanlıklardan kurtulduğunu söylemesidir'' dedi.
 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler