Anadolulu kadınlara eğitim

''Anadolu'nun Sultanları'' projesi kapsamında Adıyaman'da 200 kadına bilgisayar, mesleki beceri ve okuma yazma eğitimi verilecek. Anadolu Sultanları projesinin başlaması dolayısıyla 10, 11 ve 12 Ekim'de Adıyaman'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 08:05
Abone Ol google-news

Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Hayriye Ersoy, ABD Adana Başkonsolosluğu işbirliğiyle gerçekleştirecekleri ''Anadolu'nun Sultanları'' projesi kapsamında 200 kadına eğitim verileceğini söyledi.

Ersoy, yaptığı açıklamada, projenin bir eğitim projesi olduğunu ve Adıyaman'da yürütülecek proje kapsamında kadınlara bilgisayar, mesleki beceri ve okuma yazma kursları verileceğini belirtti.

Geçmişte, kadınlara ve genç kızlara tekstil fabrikalarında çalışmaları teklif edildiğinde bunun bir ayıp ve günah olarak görüldüğünü ifade eden Ersoy, şöyle konuştu: ''Artık aile ve toplum içinde kadının eğitimsiz olması kabul edilemez bir durum. Kadının çalışmamasının ayıp karşılandığı bir döneme girdik. Bütün bu maddeleri birleştirdiğimizde kadının toplum stratejisi güçlenmiş oluyor. Kırsalda bir miktar mahalle baskısı devam etse de diğer taraftaki güçlenme bu olumsuzluğu pasif duruma geçirecektir.''

Anadolu Sultanları projesinin başlaması dolayısıyla 10, 11 ve 12 Ekim'de çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ve etkinliklere ABD Büyükelçiliği'nden de yetkililerin katılacağını belirten Ersoy, okul çağındaki kız çocuklarına çeşitli yardımlarda bulunduklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler