İzmir-Ankara demiryolu açıldı

İzmir-Ankara seferini yapan Mavi Tren'in, Bursa'nın Büyükorhan ilçesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu kapanan demiryolunun dün gece yeniden ulaşıma açıldı.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 08:20
Abone Ol google-news

İzmir-Ankara seferini yapan Mavi Tren'in, Bursa'nın Büyükorhan ilçesi yakınlarında raydan çıkarak devrilmesi sonucu kapanan demiryolunun dün gece ulaşıma açıldığı bildirildi.

Büyükorhan Kaymakamı Müfit Gültekin, yaptığı açıklamada, Pribeyler ve Gökçedağ istasyonları arasında meydana gelen kazanın ardından Afyonkarahisar, Balıkesir ve Kütahya'dan olay yerine gelen TCDD Genel Müdürlüğü ekiplerinin, öncelikle yolu açmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Yaklaşık 150 demir yolu işçisinin katıldığı çalışmalarda demiryolunun onarıldığını, kırılan rayların yerine yeni ray döşendiğini anlatan Gültekin, yolun dün gece itibarıyla yeniden ulaşıma açıldığını söyledi.

TCDD yetkilileri de kaza nedeniyle kapanan demiryolunda yolcu geçişini sağlamak için yol açma çalışmalarına öncelik verdiklerini, bu nedenle yaklaşık 35 metrelik uçuruma düşen lokomotifi çıkarma işleminin daha sonraya bırakıldığını kaydetti.

Yolun açıldığını, ancak lokomotif ve jeneratör vagonunu kaldırma çalışmalarının devam ettiğini anlatan yetkililer, lokomotifin bir günde çıkarılmasının mümkün olmadığını, bu çalışmanın uzun sürebileceğini ifade etti.

İzmir-Ankara seferini yapan Mavi Tren, dün saat 01.15 sıralarında Büyükorhan ilçesi sınırlarındaki Piribeyler ile Gökçedağ istasyonları arasında, lokomotif, jeneratör ve 3 vagonunun raydan çıkması sonucu devrilmişti.

''Ray kırılması'' sonucu meydana geldiği bildirilen kazada, trende bulunan 12 personel ve 187 yolcu yaralanmamıştı.

Bu arada, Büyükorhan İlçe Jandarma Komutanlığı'nın kazayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler