Rusya, Abhazya'ya üs kuruyor

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya tarafından tanınan Abhazya'nın lideri Sergey Bağapş, ''Rusya'nın, topraklarında üç askeri üs kuracağını'' belirtti. Bağapş, bölgeye gelen AB gözlemcilerine Abhazya topraklarına giriş izni vermediklerini de sözlerine ekledi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 09:03
Abone Ol google-news

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden ve Rusya tarafından tanınan Abhazya'nın lideri Sergey Bağapş, ''Rusya'nın, topraklarında üç askeri üs kuracağını'' belirtti.

Bağapş gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'ya doğu ve batı kesimlerinde yer alan Gudauta ve Oçamçire bölgelerinde iki ayrı üs verileceğini, aynı zamanda Yukarı Kodori (Yukarı Abhazya) bölgesinde de Rus üssünün olacağını kaydetti.

Gudauta bölgesinde bulunan askeri havaalanının yeniden açılacağını ifade eden Bağapş, Oçamçire liman bölgesinin de Rus askerlerinin aileleri için altyapı ve konut inşaatları için takviye edildiğini ifade etti.

Gürcistan'ın, NATO'ya girmek istediğini kaydeden Bağapş, bu nedenle güvenlikleri için sınırlarını güçlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Gürcistan topraklarından çekilme işlemleri süren Rusya, Güney Osetya ve Abhazya ile imzaladığı anlaşmalar çerçevesinde bu bölgelere 7600 asker göndermeyi planlıyor.

 

'AB gözlemcilerine ihtiyacımız yok'

Bağapş, bölgeye gelecek AB gözlemcilerine Abhazya topraklarında ihtiyaçları olmadığını da belirterek, ''AB gözlemcilerine topraklarımıza giriş izni veremeyeceğiz. BM gözlem misyonunun bölgedeki görevini yerine getirmesine ise bir itirazımız yok'' dedi.

AB gözlemcilerinin, tehlike olan yerde Gürcistan'da olmaları gerektiğini ifade eden Bağapş, ''Gürcü topraklarındaki gözlemci sayısı 200 ya da isterlerse 400 olsun. Onlara (AB gözlemcileri) Abhazya'da ihtiyacımız yok'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler