İstanbul'da yoğun sanat haftası

İstanbullu sanatseverleri yoğun bir hafta bekliyor. Tiyatrodan konsere, sergiden dinletiye birçok etkinlik İstanbullular için düzenleniyor.

Yayınlanma: 11.02.2010 - 09:12
Abone Ol google-news

Piyano virtüozu Tuluyhan Uğurlu, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Notre Dame De Sion Lisesi'nde konser verecek.

Uğurlu konserinde, ''aşk, sevgi ve sevgili'' üzerine yazdığı yeni eserler ve duygusal çalışmalarından derlenen yepyeni yorumlarla seyircisinin karşısına çıkacak. Notre Dame de Sion Lisesi'nin tarihi atmosferi içinde düzenlenen konser, aynı gün iki seans olarak yapılacak.

Uğurlu'nun 200'ün üzerinde fotoğrafla hazırlanan görsel sunum eşliğindeki konserine, aşk üzerine dünden bugüne uzanan mitolojik öyküler, yaşanmış hikayeler ve şiirler eşlik edecek.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası müzisyenlerinden Esra Gül Atalay'ın önderliğinde kurulan Anadolu Bas Orkestrası, yarın Borusan Müzik Evi'nde konser verecek.

Çellist Mischa Maisky, Vladimir Spivakov'un kurduğu Rusya'nın ulusal sembollerinden ''Moskova Virtüözleri'' adlı toplulukla yarın İş Sanat Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Türk ve batı müziği enstrümanlarından oluşan ''The Bosphorus Ensemble by Itri Music'' adlı topluluk, yarın Caddebostan Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak. Topluluk, İstanbul'un kültürel zenginliklerini baz alarak, özellikle İstanbul orijinli ya da odaklı musikiyi çağdaş batılı bir anlatımla sunacak.


İDSO'dan "Sevgililer Günü" konseri


İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi'nde ''Sevgililer Günü'' konseri verecek. Şef Alexander Rahbari yönetimindeki konserde orkestraya, keman sanatçısı Tedi Paravrami eşlik edecek.
Bülent Ortaçgil Çevre Tiyatrosu'nda, Pinhani Balans Jolly Joker'de yarın konser verecek.

Geçtiğimiz günlerde yayımladığı ilk single çalışmaları ''Bu Böyle'' ve ''Açık Adres'' ile büyük beğeni toplayan Sertab Erener, yarın İstanbul XLarge'da sahne alacak. Yepyeni şarkılarının yanında klasikleşmiş şarkılarını da seslendirecek olan sanatçı, çok özel bir prodüksiyonla sevenleriyle buluşacak.

Perküsyon ustası Burhan Öçal, Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü ile 13 Şubat'ta Borusan Müzik Evi'nde sahne alacak.

CRR Konser Salonu, 13 ve 14 Şubat'ta ''Buena Vista'dan Canlı – The Havana Lounge'' konserine ev sahipliği yapacak.

Bas gitarist Levent Yüksel Jolly Joker Balans'ta, Serdar Ortaç Galatasaray Adası'nda, pop müzik sanatçısı Kenan Doğulu da 14 Şubat'ta Refresh the Venue Sahnesi'nde dinleyicileriyle buluşacak.

Latin müziğin her versiyonunu Türkiye'ye sevdirmeye karar veren Ayhan Sicimoğlu, Sevgililer Günü'nde Ghetto'da sahne alacak.


Sabri Tuluğ Tırpan, 16 Şubat'ta Babylon'da

Udi Mehmet Bitmez yönetimindeki İstanbul Sazkar Topluluğu, 15 Şubat'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Bitmez'e, Ahmet Toz (Ney), Furkan Bilgi (Kemençe), Turgut Özüfler (Kanun), Furkan Resuloğlu (Tanbur), Volkan Ertem (Viyolonsel), Mehmet Akatay (Perküsyon), Erkan Kanat (Perküsyon) eşlik edecek.

Çağdaş tınılar, armoniler ve düzenlemeleri geleneksel Türk müziği makam ve perdeleriyle bir araya getirerek müzik üreten İncesaz grubu, 15 Şubat'ta Yunus Emre Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Piyanist Sabri Tuluğ Tırpan, 16 Şubat'ta Babylon'da sevenleriyle buluşacak.


İki ev arkadaşı aynı sahnede


Londra'da Kraliyet Müzik Akademisi'ndeki çalışmaları sırasında aynı evi paylaşan iki genç müzisyen Peter Jablonski ve Cihat Aşkın, bu kez mesleki hayatlarının zirvesinde İstanbul'da buluşacak. Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Salonu'nda 17 Şubat'ta gerçekleşecek konserde Peter Jablonski, dinletinin ilk yarısında Beethoven ve Liszt'in popüler eserlerini seslendirecek. İkinci yarıda ise Cihat Aşkın ve kurucusu olduğu Aşkın Ensemble, Peter Jablonski ye Chopin'in 2 numaralı piyano konçertosunda eşlik edecek.

Doğan Dikmen yönetimindeki CRR Türk Müziği Topluluğu, 17 Şubat'ta CRR Konser Salonu'nda ''Karadenizli İstanbul Efendisi'' başlıklı konserde Sadettin Kaynak'ın eserlerini seslendirecek.

İş Sanat Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Virtuoso!'' serisinin ilk konuğu kontrtenor Andreas Scholl olacak. Sanatçıya piyanist Tamar Halperin eşlik edecek.

Şef Sascha Goetzel'in yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 18 Şubat'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Sarayı'nda sahne alacak.


Timur Selçuk, 18 Şubat'ta konser verecek

Sanatçı Timur Selçuk, 18 Şubat'ta İş Sanat Kültür Merkezi'nde konser verecek. Sanatçı, konserinde ağırlıklı olarak ''Babamın Şarkıları'' adlı albümünden eserler seslendirecek.
Galata Rotary Kulübünce düzenlenen konserden elde edilecek gelirle Galata'da imkansızlıklar nedeniyle üniversiteye devam edemeyen gençlere, İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı Turizm ve Otelcilik Yüksekokulunda tam burs verilerek meslek sahibi olmaları sağlanacak.



Tiyatro

Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu, Neil Simon'un ''Tuhaf İkili'' adlı komedi oyununu, Şubat ayı boyunca cumartesi ve pazar günleri Bakırköy Sanat Merkezi'nde, 17 Şubat'ta ise Silivri'de sanatseverlerle buluşturacak.

Uygur kardeşlere Birol Engeler, Berat Yenilmez, Mustafa Önder Keskin, Özlem Gürler ve Zeynep Yaldız'ın eşlik ettiği oyunda, eşlerinden ayrıldıktan sonra zorunlu sebeplerle aynı evde yaşamaya başlayan biri son derece titiz ve simetri hastası, diğeri ise dağınık ve olağanüstü pis iki yakın arkadaşın tuhaf ve eğlenceli hayatı anlatılıyor.
Yönetmenliğini Nedim Doğan'la Behzat Uygur'un yaptığı oyun, daha sonra yurt dışında ve Türkiye'nin çeşitli illerinde seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Lady Augusta Gregory'nin yazdığı, Kerem Yılmaz'ın yönettiği ''Kulaktan Kulağa'' adlı oyun, 17 ve 18 Şubat tarihlerinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Ağızların susmadığı, kulakların duymadığı, kimsenin söylediğinin birbirine uymadığı, kimsenin duyduğuna inanmadığı, duyup da dinlemediği ve insanların hayatlarını renklendiren tek şeyin dedikodu olduğu bir kasabada trajikomik olayların anlatıldığı oyunda, Tolga Canbeyli, Burak Aydın, Sibel Yaptı, Onur Alagöz, Zehra Bozkurt, Raif Korkmaz, Coşkun Gültekin, İbrahim Kaplan, Rümeysa Burucu ve Kemal Maden rol alıyor.

Necati Şahin'in yönettiği ''Yolun Açık Olsun'' isimli eser, 13 Şubat Cumartesi günü Fırat Kültür Merkezi'nde, 18 Şubat Perşembe günü de Kartal Hasan Ali Yücel Merkezi'nde izlenebilecek. Göker Murat, Tuba Salgın, Erkan Fırat, Nurdan Albamya, Yusuf Düzenli, Özlem Sarıçamlık ve Emrah Koç'un oynadığı eser, iç çatışmaları, ahiret hayatı ve yaşanılan dünya çıkmazını, sevgi, aile ve inanç üzerinden ele alıyor.

Emre Kınay'ın yönettiği ''Aşk Her Yerde'' adlı oyun da yarın ve 13 Şubat'ta Duru Tiyatro'da gösterilmeye devam edecek. Kınay'ın başrolde oynadığı eserde Pelin Körmükçü, Sait Genay, Bahar Yanılmaz ve Cem Yanılmaz rol alıyor. Oyunda, orta yaşlarını sürmekte olan Leonard Loftus'un, asi ve uçarı kızı Dee Dee ve bir türlü yaşlılar evine gönderemediği babası Gus ile yaşadığı ilginç olaylar anlatılıyor.


Şehir tiyatroları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, '' Merhaba Hoşçakal'' adlı yeni bir oyunla seyircilerin karşısına çıkıyor. Athol Fugard'ın yazdığı, Taner Barlas'ın yönettiği oyun, hafta boyunca Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda, Tolga Yeter ve Ayşen Çetiner Sezerel rol alıyor.

Oyunda, yıllar sonra eve dönen Hester'in, erkek kardeşi Johnnie ile yaşadığı birkaç saat süren aile içi hesaplaşması anlatılıyor.

Adrian C. Mitchell'in yazdığı, Gülsün Siren Kınal'ın oyunlaştırdığı ve Cem Karakaya'nın yönettiği ''Fareli Köyün Kavalcısı'' adlı eser, 13, 14, 20, 21, 27 ve 28 Şubat tarihlerinde Kağıthane Sadabad Sahnesi'nde izlenebilecek. Oyunda, Bahar özge Göze, Berk Samur, Berna Adıgüzel, Çağlar Polat, Ece Yıldız, Engin Coşkun, Gökhan Eğilmezbaş, Nagehan Erbaşı, Özgür Efe Özyeşilpınar, Selin Türkmen, Yasemin Güvenç, Yılmaz Arda Alpkıray ve Zeynep Özyağcılar rol alıyor.

Farelerin bastığı Hamelin kasabasında geçen oyunda, kasaba halkı, belediye başkanından çözüm bulmasını isterken, kasabadan yolu geçen bir kavalcı, 1000 altın karşılığında onları bu dertten kurtarabileceğini söyler. Ancak kavalcı, dediğini yapıp kasabayı farelerden temizlese de belediye başkanı sözünü tutmaz, bu da yetmezmiş gibi kavalcıyı kasabadan kovar. Hakkını alamayan fareli köyün kavalcısı, hem sözünü tutmayan belediye başkanına hem kasaba halkına bir ders verecektir.


Sergi

Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi, Türk-Yunan dostluğuna adanmış ilk uluslararası ''Boğaziçi'' isimli sergisini, 17 Şubatta açacak.

Sergide, Türk ve Yunan sanatçılar Aslı Değer Sezgin'in kumaş üzerine mumlu batik çalışmaları, Güzide Güzin Sezgin'in çini motifleriyle resimlediği İstanbul ile Dimitris Nalbantis'in akrilik tekniği ile eski İstanbul gravürlerinden esinlenerek yaptığı eserler yer alıyor. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İstanbul'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin sanatçıların kendilerine özgü, ilginç tekniklerle tuvallerinde renklendirdiği sergi, 23 Marta kadar günün her saati ücretsiz olarak gezilebilecek.

20. yüzyılın yetiştirdiği dünya sanatçılarından Yüksel Arslan'ın ilk retrospektif sergisi, hafta boyunca Garanti Bankası ana sponsorluğunda Santralİstanbul'da gösterilmeye devam ediyor. Sanatçının, dünya ve Türkiye'deki koleksiyonlardan derlenen 500'ün üstünde yapıtıyla eserlerine eşlik eden, düşünce, hayal ve resim dünyasını biçimlendiren unsurları açıklayan yardımcı metin, fotoğraf ve kayıtların yer aldığı sergide, bu kapsamda ''Tanıklıklar'' başlıklı bir panel ve Cevat Çapan, Mete Tunçay, Ferda Keskin gibi isimlerin katılacağı ''Çarşamba Konuşmaları'' da düzenlenecek.

Fevzi Bilge'nin ''Çeliğin İzleri'' adlı resim sergisi de 16-28 Şubat tarihleri arasında Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde gezilebilecek.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler