Antalya'da kültür sanat

Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) oyuncuları, yarın ve 13 Şubat'ta György Spiro'nun yazdığı ''Dört Köşe Dünya''yı sahneleyecek.

Yayınlanma: 11.02.2010 - 09:29
Abone Ol google-news

Naci Güngörmüş çevirisini yaptığı, Esen Özman'ın yönettiği oyunda, bir aile özelinde devletçi sosyalist anlayış ile küresel kapitalist anlayış karşılaştırılıyor.

Oyunda Ali Meriç, Senem Şahin, Murat Sarı, Gözen Müftüoğlu ve Doğa Destici rol alıyor.
Eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Topluluk, 17 ve 18 Şubat'ta, Karel Capek'in yazdığı, Barış Eren'in yönettiği ''Ana'' adlı eseri sahneleyecek. Kocasını ve 4 oğlunu yitirmiş Ana'nın hayatta kalan tek oğlunu savaşa göndermeme çabasının anlatıldığı oyunda Defne Yalnız, Mehmet Şahin, Sertel Uğur, Selim Bayraktar, Sedat Mayadağ, Gökhan Tüzün ve Şenol Kaderoğlu rol alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) ''Ödenmeyecek Ödemiyoruz'' adlı eseri sahneleyecek. Oyunda, İtalyan varoşlarında yaşanan işçi sınıfı mücadelesi 2 işçi ailesinin gözünden anlatılarak kuvvetli bir sistem sorgulaması seyirciye komedi tarzında sunuluyor.
ABT oyuncuları, 13 Şubat'ta, Gökhan Aktemur'un yazdığı ''Düşlerim Benim'' adlı çocuk oyunuyla minik izleyicilerin karşısında olacak. Yönetmenliğini Erdal Gürcan'ın yaptığı oyunda, çiçeklerini büyütmek için düşlerini ve emeğini kullanan Çiko'nun hikayesi anlatılıyor.

Topluluk, 13 Şubat'ta ''Aşk Grevi'' adlı eserin prömiyerini yapacak. Savaş Aykılıç'ın Aristophanes'in Lysistrate'sinden esinlenerek yazdığı oyunda, erkeklerini barış içinde yaşamaya ikna etmek için aşk yasağı uygulayan kadınların hikayesi anlatılır.
ABT oyuncuları, bu oyunu 16 Şubat'ta da Semtevi'nde sahneleyecek.

Topluluk, 18 Şubat'ta, Haldun Taner'in 1965 yılında kaleme aldığı ''Vatan Kurtaran Şaban'' adlı eseri sahneleyecek. Tapu Kadastro Müdürlüğünden Kültür Sanat Müsteşarlığına atanan Şaban'ın bu alanda yaptığı komik ve çarpık uygulamalar hicvedilerek anlatılıyor.
Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Müfit Kayacan, Durmuş Ali Emre, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, Mete Orhan, Mehmet Özgür, Recep Kamiloğlu, Saadet Yıldırım, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak, Sultan Yumak ve Demet Kazanoğlu rol alıyor.

Opera ve bale

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), 13 Şubat'ta, Puccini'nin psikolojik dramı ''Tosca'' operasını sahneleyecek.

Tutkulu bir aşkın başrolü oynadığı Tosca operasında dramatik gerilim bir an olsun etkisini kaybetmeden sürükleyici şekilde devam ediyor. Elindeki gücü kötü amaçlar için kullanan baron Scarpia, değişim meydana getirmek için asi bir dürtüye sahip ressam Cavarodossi ve sınırsız aşkın dışa vurumu şarkıcı Tosca etrafında dönen olaylar sonucunda her biri ağır bedel ödüyor.

ANTDOB'da orkestrayı Alexandru Samoila yönetiyor. Eserin rejisi Kenan Korbek'e, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı Sevtaç Demirer'e ait. Koro şefliğini Krastin Nastev'in yaptığı eserin ışık tasarımını Mustafa Eski gerçekleştiriyor.
Eserde ''Tosca'' karakterini Burcu Kuru, Feryal Türkoğlu, Cavarodossi'yi Oben Bostancı, Aykut Çınar, Koray Damcıoğlu, Scarpia'yı Tamer Peker, Angelotti'yi Engin Suna, Sagretano'yu Şafak Güç, Spoletta'yı Cüneyt İrfan Erdoğan, Atay Ergezen, Sciarrone'yi Toygarhan Atuner canlandırıyor.

Eser, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Rauf Abdullayev yönetiminde vereceği konserle Ulvi Cemal Erkin'i anacak.

Türkiye'de senfonik müziğin temellerinin atılmasında önemli rol oynayan, Anadolu'nun kokusunu, rengini, sesini batının tekniğiyle çağdaş kalıplar içinde sunan Erkin'in eserleri, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın yorumuyla sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'ndaki konserde, Ulvi Cemal Erkin'in ''Keman Konçertosu'' ile Mozart'ın ''40. Senfoni'' adlı eserlerine keman sanatçısı Toğrul Ganioğlu eşlik edecek.

Sergi

Antalya Güzel Sanatlar Galerisi'nde, yarın, ressam Ayşe Fümen'in sulu boya eserleri beğeniye sunulacak. Sergi, 22 Şubat'a kadar açık kalacak.

Desti Sanat Galerisi'nde, 20 Şubat'a kadar, tuvale linol baskı tekniğiyle çalışan az sayıda sanatçıdan biri olan Şefkat İşlegen'in eserleri sergilenecek. Galeri, 20 Şubat'tan itibaren, kış temasını işleyen Sabri Akça, Hatice Soysal, İsmail Türel ve Durmuşali Akça'nın eserlerinden oluşan karma resim sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 20 Mart'a kadar gezilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler