Toptan Kılıçdaroğlu ve Fırat'la görüşecek

TBMM yarın ilk kez iki siyasinin tartışmasına ev sahipliği yapacak. TBMM tarihinde ilk olma özelliği taşıyan bu tartışma Meclis Başkanı Köksal Toptan tarafından olumlu şekilde karşılanmadı. Toptan tartışma için, "Yapmasınlar. Bir süre düşünsünler, daha sağlıklı karar verirler. Bu tartışma yerine yargıya gitsinler" dedi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat Deniz Feneri davasın ardından gündeme getirdikleri iddialarını yarın meclis çatısı altında tartışacak. Bugüne kadar basın toplantısı aracılığla tartışan iki siyasi gazeteci Uğur Dündar’ın yönetiminde iddialarını ispat etmeye çalışacak.

Ancak bu tartışmanın Meclis çatısı altında yapılması, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ı rahatsız etti. Tartışma yerine yargı yoluna gidilmesi gerektiğini belirten Toptan, “Polis zoruyla engel olacak değiliz. Siyasi bir tartışma da değil. Karşılıklı ithamlara dayanıyor. Her iki taraf yargı yoluyla daha sağlıklı çözüm bulabilirler. Takdir arkadaşlarımızın ama kendilerine önerim ve ricam bu tartışmayı şimdilik yapmamaları, zamana bırakmaları ve mümkünse konunun yargı yoluyla yapılmasıdır.” dedi.

Toptan, TV ve gazete haberlerine yansıyan karşılıklı sözleri üzüntüyle karşıladığını, siyasette suçlamaların olacağını, ancak bunun dozunu çok iyi ayarlamak gerektiğini belirterek, şunları söyledi: ''Siyasette hep söylediğimiz, yarın bir gün birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söz ve davranışlardan özenle kaçınmak gerektiğidir. Her iki arkadaşımız da, Kılıçdaroğlu da Fırat da çok deneyimli, şu anda da sorumluluk mevkisinde bulunan arkadaşlarımız. Birbirlerine karşı sarf ettikleri sözler gerçekten inciticidir. Siyaset kurumu adına, parlamentomuz adına inciticidir. Şimdi bu sözlerin karşılıklı olarak birbirinin yüzüne tekrarlanmasında hiç bir yarar görmüyorum. Her iki arkadaşımıza bu tartışmayı yapmak için biraz daha uzun süreli düşünmelerini salık veriyorum. Öyle zannediyorum ki biraz daha düşünürlerse söyledikleri ve söylemeyi düşündükleri sözlerden, ithamlardan vazgeçebileceklerdir.

Öte yandan; TBMM Başkanı Köksal Toptan, yarın CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile görüşecek.

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde, gazetecilerin sorusu üzerine, TBMM Başkanı Toptan'ın görüşme davetinde bulunduğunu, kendisinin de bu daveti kabul ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Fırat ile TBMM'de gerçekleştireceği tartışmaya ilişkin soruya ''Bu toplantı olacak'' yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, bir başka soru üzerine de Fırat ile toplantıya hazır olduğunu söyledi.

Bu arada, Toptan'ın Fırat'ı da görüşmeye çağırdığı belirtildi. Görüşmenin yarın saat 14.00'de yapılacağı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler