Şahin'den 'Deniz Feneri' açıklamaları

Deniz Feneri ile ilgili olarak açıklama yapan Adalet Bakan'ı Mehmet Ali Şahin "Konuyla ilgili bana henüz bir talep gelmedi. Gelirse gerekeni yaparım" dedi. Ankara'da yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı Şura Toplantısında, kura çekimi öncesinde soruları yanıtlayan Şahin soruşturmanın zamanı konusunda ise bilgi vermedi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 11:10
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri yolsuzluzluklarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Şahin bir gazetecinin 'Soruşturmada Başbakan'ında adı var. Bu durumla ilgili ne diyeceksiniz? ' sorusuna ''Bu soruşturmayı ben yürütmüyorum. Soruşturmayı görevli Cumhuriyet Savcımız yürütüyor. Bana herhangi bir talep gelmedi, gelirse gerekeni yaparız" dedi.

Mehmet Ali Şahin, Deniz Feneri Derneği ile ilgili başlatılan soruşturmaya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu'nun kendisine bilgi verdiğini ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek, ''Her soruşturma olduğu gibi bu da gizlidir. Ancak bazı kurumlara yazılar yazıldı ve bu yazıların cevaplarının beklendiğini bana ifade etti'' dedi.

''AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemiği değerlendirmesi'' istenen Şahin, Kılıçdaroğlu ve Fırat'ın üsluplarında sertleşmeler yaşandığını, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın bugün konuya ilişkin bir açıklamada bulunduğunu hatırlattı.
 

''Başkan'ın açıklamaları benim duygularıma tercüman oldu'' diyen Şahin, tartışma ve polemiklerin siyasete ve siyaset kurumuna, özellikle TBMM'ye itibar kaybettirdiğini belirtti. TBMM ve siyasetin itibarını korumanın siyasetçilerin görevi olduğunu ifade eden Şahin, bu tür tartışma ve polemiklerden bir parlamenter olarak rahatsızlık duyduğunu söyledi.
Şahin, Deniz Feneri davasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Adalet Bakanlığı kanalıyla Almanya'dan belge isteyip istemediğinin sorulması üzerine, şu ana kadar ne Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından ne de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığından Bakanlığa yazılı bir talebin ulaşmadığını ifade etti. Şahin, böyle bir talep gelmesi halinde yasal prosedürün işletileceğini kaydetti.

 

''Bazı kurumlara yazılar yazıldı"

''Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile konuyla ilgili görüşeceğinizi söylemiştiniz'' denilmesi üzerine Şahin, ''Ankara Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Boyrazoğlu beni ziyaret etti, soruşturmayla ilgili de kısaca bilgi verdi. Bu soruşturma devam ediyor. Her soruşturma olduğu gibi bu da gizlidir. Ancak bazı kurumlara yazılar yazıldı ve bu yazıların cevaplarının beklendiğini bana ifade etti'' diye konuştu.

''Başvuru 8 Eylülde yapıldı. Şu ana kadar bir bilgi, belge istenmemesi normal mi?'' sorusunu yanıtlarken Şahin, soruşturmanın ne zaman biteceği, ne zaman bir davaya dönüşeceği veya dönüşmeyeceği, ne zaman karar verileceği konusunda yasalarda bir sürenin öngörülmediğini ifade etti. Şahin, ''Tabii ki Cumhuriyet Savcımız veya savcılarımız, yürüttükleri soruşturmalarla ilgili mutlaka titiz bir çalışma yapıyorlardır'' diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, ''Deniz Feneri Derneğinin merkezi İstanbul olduğu için Ankara'daki soruşturmada yetkisizlik verilebileceği'' yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, ''Bunlar tamamen Adalet Bakanı olarak benim dışımdaki karar, yargı mercilerinin vereceği kararlarla ilgilidir'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler