Pakistan askerleri ABD uçağını düşürdü

ABD Savunma Bakanı Gates, "Ülkemiz için en büyük tehlike Pakistan sınırları içinde" açıklamasını yaptı. Açıklamanın hemen ardından Pakistan'da bir ABD casus uçağı düşürüldü. ABD, Pakistan'da bir insansız uçağının düştüğü yönündeki haberleri yalanladı.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 11:53
Abone Ol google-news

Bush yönetimi Taliban ve El Kaide’yle mücadeleyi Afganistan’ın yanısıra Pakistan sınırlarına da taşıma konusunda kararlı gözüküyor. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, “Irak’ta El Kaide’ye karşı başarımızdan sonra bugün bana sorarsanız vatana en büyük tehdidin Pakistan’ın batısında yattığını söylerim” dedi. Gates’in açıklamasından sonra Pakistan’ın kuzeybatısında ABD’ye ait insansız uçaklardan biri düşürüldü.

Pakistanlı istihbarat yetkilileri, uçağın Afganistan sınırı yakınında Celal Hel köyünde Pakistan askerleri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. ABD, Pakistan’da bir insansız uçağının düştüğü yönündeki haberleri yalanladı.

Pakistan, sınırları içerisinde ABD’nin insansız uçaklarla saldırı düzenlemesini egemenliğinin ihlali olarak görüyor.

ABD’li yetkililer ise, El Kaide ve Taliban militanlarının Afganistan’da saldırılar düzenlemek ve ABD’ye karşı plan yapmak için Pakistan’ın batısındaki aşiret bölgesini güvenli bir sığınak olarak kullandıklarını söylüyor. ABD’ye göre El Kaide lideri Usame Bin Ladin de bu bölgede saklanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler