Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu mahkemeye verecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun gecekondu ziyaretlerinde kendisine ''iftira attığını'' ifade ederek, ''Her attığı iftirayı mahkemeye veriyorum'' dedi.

Yayınlanma: 12.02.2010 - 14:53
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen, belediyenin Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi çalışanlarına yönelik Gazi Üniversitesi'nce gerçekleştirilen seminerin sertifika töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Sayın Kılıçdaroğlu, gecekondu ziyaretlerinde, sizin aleyhinizde açıklamalarda bulundu. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, Gökçek, ''Alışkanlık, kompleks...'' karşılığını verdi.

''Bana gelen bilgilere göre, dünkü olaylardan felaket rahatsız olmuş. Etrafını kırıp geçirmiş'' diyen Gökçek, Kılıçdaroğlu ve CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı'nın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan ''fırça yediğini'' öne sürdü. Gökçek, ''Tabii, Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Baykal'ın yerine hazırlanıyor. Böyle bir fiyaskoyla başlaması büyük bir darbe oldu. Bugün vazgeçmişler, 'bakkallar üzerinde duralım, vazgeçelim gecekondudan' demişler. Her işi eline yüzüne bulaştırıyor. Ne yapacağını şaşırdı, normal'' diye konuştu.

Melih Gökçek, ''Aranızda bir düello olacak mı?'' sorusu üzerine şunları söyledi:
''Allah bilir ne olup olmayacağını. O zaten 'bir daha düelloya çıkmam, kaçarım' demiş. Kaçacağını söylemiş. Ancak 'ben şunu sorarım, ben bunu sorarım'. Öyle sorma yok. Artık benim seçimim bitti, onun seçim dönemi geliyor. Ben ona soracağım, o cevap verecek. Kendisini önümüzdeki haftadan itibaren ben imtihana sokacağım. Öyle bir soru falan değil bizde, kendisi nelere hazırlıklı olması lazım nelere... Sanmasın ki geçen seçimde attığı iftiralar yanına kalacak.

Şimdi yeni iftira atıyor. Her attığı iftirayı mahkemeye veriyorum. Dünkü gazetede okuduklarımda iki tane iftira var. İftira konusunda mahkemeye hesap verecek. Öyle palavra atmaca yok.

Ben, tarihi geçmiş gıda maddelerini halka dağıtıyormuşum. Böyle bir şey yapsınlar, öyle yapan müteahhidi duman ederim, perişan ederim. Fakirin, fukaranın hakkını onlara yedirmem. Bu mümkün değil. Bunu söylediğine göre bunu ispat edecek. İkincisi kömür dağıtımında yolsuzluk yapmışım, bunu ispat edecek.

En büyük özelliği bu. Bir lafı söylüyor, sonra sıkıyı görünce kaçıyor, onu unutuyor. 'Onu yem diye attım' diyor. Yem falan yok. Alırım o yemlerin hepsini kendisine yediririm.''

Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretlerine davet ettiği basını seçtiğini öne sürdü. Bir gazetecinin, bazı basın mensuplarının ziyaret yapılan yere ulaşamadığını söylemesi üzerine, Gökçek, ''Ulaşamazlar, mümkün değil. Çünkü gittiği yerde başına ne geleceği belli değil. Halktan korkuyor'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler