İstanbul'un kurtuluşu

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü, törenlerle kutlanacak. İstanbul Valiliği'nden alınan bilgiye göre törenler, 6 Ekim Pazartesi günü Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayacak. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yapılacak fuayeden sonra sanatçı Behzat Gerçeker ve ENBE Orkestrası'nın konseri izlenebilecek.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 13:51
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler'in de katılacağı törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Bayrağı göndere çekilecek ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından anıt özel defteri imzalanacak.
Anıttaki törenin ardından Vali Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun ve Başkan Topbaş, valilikte kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin tebriklerini kabul edecek.

Kutlama kapsamında daha sonra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, belediye meclisi 1. başkanı, meclis grup başkanları, meclis üyeleri ve belediyenin üst düzey yöneticileri ile birlikte Aksaray Orduevi'nde 1. Ordu Komutanı Orgeneral Saygun'u ziyaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne il halkının şükran duygularını sunacak.

Kutlama, saat 11.00'de Vatan Caddesi'nde düzenlenecek geçit töreni ile devam edecek.
Vali Güler, Orgeneral Saygun ve Başkan Topbaş'ın gelişiyle başlayacak tören, birliklerin denetlenmesi ve konuşmaların ardından yapılacak geçit töreni ile sona erecek.

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü kutlamaları kapsamında ayrıca, 6 Ekim Pazartesi günü Şişli Atatürk Müzesi'nde Atatürk büstüne buket koyma ve Edirnekapı Şehitliği'nde anma törenleri de yapılacak.

Askeri bando ve orkestralar tarafından da Bakırköy, Beşiktaş, Eminönü Yeni Cami önü, Kadıköy İskele Meydanı, Sultanahmet Meydanı, Taksim Meydanı, Tuzla Atatürk Anıtı alanı ve Üsküdar Şemsipaşa'da da konserler verilecek.

İstanbul İl Müftülüğü tarafından 3 Ekim Cuma günü Eyüp Sultan Camisi'nde öğle namazı öncesinde şehitler için mevlit okutulacak ve 6 Ekim Pazartesi günü tüm cami ve minarelerin ışıklandırılması sağlanacak.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce kentin belli başlı camilerine o güne mahsus olmak üzere günün anlam ve önemini belirtir mahyalar asılacak.

Kutlamalar kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 6 Ekim Pazartesi günü saat 20.00-21.00 arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu fuayesinde il protokolü ve konsolosluk temsilcilerine resepsiyon verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler