DSP'den hükümete eleştiri

DSP Sakarya İl Örgütü'nde bir basın toplantısı düzenleyen, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, medyada gündeme gelen tartışmaların, hükümetin sorunların altında ezilmesinin psikolojik yansımaları olduğunu söyledi. Siyasetçileri halka örnek söylem ve eylemlerde bulunmaya davet eden Macit, açıklamasının devamında hükümetin her sektörede başarısız olduğuna vurgu yaptı.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 14:02
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun medyaya yansıyan tartışmaları hakkında bir soru yöneltilen Macit, şunları söyledi: “Siyasetçiler, toplumu, halkı temsil eden insanlardır. Söylemleriyle ve davranışlarıyla halka örnek olmalıdırlar. Söz konusu söylemler, milletvekillerine yakışmamaktadır. Ne yazık ki sadece sözünü ettiğiniz iki arkadaşımız değil, bugün Başbakan da o kervandadır. Yani söylemleri halkımızın üslubuna uygun değil. Söylemleri halkımızı incitmektedir, kaygılandırmaktadır. Elbette ki siyasetçiler birbirlerini eleştirebilirler, tartışma anında ses tonu veya üslup farklılaşabilir, ama bunun saygı kurallarını asla aşmaması gerekiyor”

 

Ergenekon davasının açılması tesadüf müdür?

Macit, Ergenekon soruşturmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu ve nasıl olduğu belli olmayan bir sürecin yaşandığına dikkat çekti. AKP ile ilgili olaylar sürerken, Ergenekon davasından bazı insanların tutuklanmasını düşündürücü bulduğunu kaydeden Macit, şu görüşleri dile getirdi:

“AKP'nin bazı yolsuzluklarla itham edildiği, halkımızın yolsuzluklarla duyarlı hale geldiği, Deniz Feneri e.V. davasının AKP ile ilişkili kişilerle bağlantılı hale geldiği bir durumda, halkın gözü önünde olan insanların tutuklanması, halkın dikkatini o tarafa çekmiştir. AKP'ye yönelik kapatma davasının açıldığı dönemde 'Ergenekon' davası açıldı. Bu bir tesadüf müdür? Yoksa bilinçli olarak mı yapıldı? Bu ileride ortaya çıkacaktır. Aynı şekilde 'Ergenekon' davasının AKP davasının görüleceği günde görülmüş olması, ‘Dava AKP ile ilintili midir değil midir' diye insanlarda kuşku uyandırıyor. Umarım bu süreç, birilerinin haksız bir muameleyle karşı karşıya kaldığı gerçeğiyle ortaya çıkmaz." Macit, DSP’nin hukuk devletine ve yargıya güvendiğini belirtirken, "İnsanlarımızın yargıya ve hukuka olan güvenini sarstığımız zaman, devletin temeli de sarsılır. Önceki gün Sayın Eruygur'u ziyaret ettik. Dün de Hurşit Tolon’u ziyaret etmek istedik. Ama sayın savcı izin vermedi. Yani milletvekillerine böyle bir ziyareti çok görenler, acaba kime hizmet ediyor? Şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler