Şahin Mengü'den açıklama

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile dün gözaltına alınan Tuncay Özkan'ın ilk aradıkları kişi olduğu ifade edilen, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, partisinin Manisa İl binasında düzenlediği basın toplantısında, ''Allah'tan Türk ordusunun şerefli bir orgeneralinin, Tuncay Özkan gibi çok namuslu bir gazetecinin avukatlığını yaptım'' dedi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 14:03
Abone Ol google-news

Tuncay Özkan'ın 16 yıllık arkadaşı ve dostu olduğunu belirten CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, şöyle konuştu:

''Bu iki insanın bir hukuki sorunu olduğu zaman bir avukata danışmasından daha doğal bir şey olamaz. Tuncay Özkan'ın ilk aradığı insan benim gayet tabi ki. Tuncay ile siyaseten çok kavga ederim, bağrışırım, çağrışırım ama Tuncay benim dostum. Hayatta bazı şeyler dostluk üzerine kuruludur.''

Özkan'ın durumundan sabah 06.00 sularında haberdar olduktan sonra İstanbul'da avukatlık yapan bir arkadaşını evine gitmesi için görevlendirdiğini, Ankara'dan da bir başka avukatın devreye girdiğini ifade eden Mengü, durumla ilgili bilgilendirildiğini söyledi.

Mengü, şunları kaydetti:

''Çok doğal bir şeydir. Allah'tan Türk ordusunun şerefli bir orgeneralinin avukatlığını yaptım. Allah'tan Tuncay Özkan gibi çok namuslu, Türkiye'de çok önemli haberlerin altına imzasını atmış bir gazetecinin avukatlığını yaptım. Tuncay Özkan bana sadece dedi ki, (Abi beni gözaltına alıyorlar). Peki dedim. Telefonu kapattım, arkadaşa haber verdim. Şimdi Tuncay Özkan'ın hukuki sorunu olduğu zaman bir tabibe telefon edecek veya bir kabzımala telefon edecek hali yok. Etse etse avukatına telefon eder, bana telefon etti.''

 

Yol için ağaçların kesildiği iddiası

Şahin Mengü, Muradiye-Menemen yolundan Yuntdağı bölgesindeki Büyük Sümbüller köyüne İl Özel İdaresince alınan kararla 14 kilometrelik yeni yol yapıldığını ifade ederek, yol yapımı sırasında 33 bin kızılçam ağacının kesildiğini öne sürdü.

Mengü, ağaçların kesilmesine sebep olan yolun eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın annesini yaşadığı köyde ziyaret etmek için düzenlendiğini iddia etti.

Konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını ifade eden Mengü, ''Bu artık sadece Bülent Arınç'ın annesinin köyüne giden yolu açmak olayı değil, bu çevre ve 3. kuşak insan hakkı'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler