Hindistan'daki dini çatışmalar

Hindistan'da, Hıristiyanlara yönelik saldırılar nedeniyle gözaltına alınan liderlerinin serbest bırakılması talebiyle bir karakolu kuşatan Hindu kalabalığa açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti. Çıkan olayların ardından kiliselerin etrafına asker takviyesi yapılacağı bildirildi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

Orissa'nın Kandamal bölgesinde meydana gelen olayda, yaklaşık bin kişilik kalabalık, gözaltına alınan Hindu liderlerinin salıverilmesi talebiyle polis karakolunu kuşattı. Polisin önce uyarılarda bulunduğu, daha sonra ateş açması sonucu bir köylünün öldüğü belirtildi.

Hindistan'da geçen ay Hindular üç eyalette onlarca kiliseyi ateşe vermiş, Hıristiyan köylerine saldırmış, çıkan olaylarda 20 civarında can kaybı meydana gelmişti. Bir Hindu liderinin öldürülmesinin ardından çıkan olaylar nedeniyle binlerce Hıristiyan geçici barınaklara alınmıştı.

Ülkenin güneyinde yer alan Karnataka eyaletinde, son 10 günde 20 kilisenin Hindularca yakıldığı, bazı bölgelerde durumun yatıştırılmaya çalışıldığı kaydediliyor.

Yeni Delhi'deki merkezi hükümet, Hindu milliyetçisi olan Bharatiya Janata partisinin yönetimindeki eyaletin yetkililerinden dini şiddetin durdurulması için daha fazla çaba harcamasını isterken, yetkililer kiliselerin etrafına asker takviyesi yapılacağını belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler