Özyürek'ten iddialara yanıt

CHP Genel Saymanı ve MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek yazılı açıklamada, "CHP hiçbir yabancı vakıftan bir kuruş yardım almamıştır. Partimizin kayıtları açıktır. Sahte belge düzenleyerek CHP'ye çamur atanların foyası ortaya çıkmıştır." dedi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 14:05
Abone Ol google-news

CHP Genel Saymanı ve MYK Sözcüsü Mustafa Özyürek, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede, ''işte CHP'yi yıkacak belge'' başlığıyla yer alan haberde, ''CHP'ye Friedrich Ebert Vakfından 85 bin avro yardım yapıldığı, yabancı vakıftan yardım alan partilerin kapatılması gerektiği ve bu nedenle CHP hakkında kapatma davası açılacağından'' bahsedildiğini anımsattı.

CHP yetkililerine sorulmadan yazılan bu haberle ilgili, hukukçulardan CHP'nin kapatılması yönünde görüş alındığını, başka gazete ve televizyonların da haberden alıntı yaptığını anlatan Özyürek, şunları kaydetti:

''RTÜK Başkanı Zahid Akman da Vakit gazetesinde, habere ve belgeye dayanarak CHP'yi suçladı. CHP Genel Saymanı olarak, 'Zahid Akman, CHP'nin 85 bin avro aldığını kanıtlarsa kendisine 850 bin avro vereceğimizi' söyledim. CHP hiçbir yabancı vakıftan bir kuruş yardım almamıştır. Partimizin kayıtları açıktır. Ayrıca CHP'nin 2005-2006 yılı defter ve belgeleri Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmiş ve yabancı vakıftan alınan bir yardımdan bahsedilmemiştir. Alman Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü, 'Bu, Vakit gazetesinin ilk yanlış haberi değil. Böyle bir sahtekarlık konusunda konuşmaya bile değmez. Bu belgenin sahte olduğu daha ilk bakışta anlaşılıyor. Bu yanlış bir haberdir ve hiçbir temele dayanmamaktadır. Dışişleri Bakanlığı parti finansmanı yapamamaktadır' demiştir. Sahte belge düzenleyerek CHP'ye çamur atanların foyası ortaya çıkmıştır. CHP'yi AKP gibi hakkında kapatma davası açılması gereken bir parti gibi göstermek isteyenlerin yaptıkları sahtekarlık yüzlerine çarpılmıştır. Ama onlar utanmazlar. İftiralarına devam ederler.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler