"Haklı bir galibiyet aldık"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Coucerio, haklı bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Yayınlanma: 13.02.2010 - 21:40
Abone Ol google-news

Jose Coucerio, karşılaşma sonrasında yaptığı değerlendirmede, çok zor maç olacağını bildiklerini, bu nedenle bazı tedbirler aldıklarını kaydetti. Normal oynadıkları bir maçın dışına çıkarak, orta sahayı kapatıp, ileriye dönük bir oyun oynadıklarını belirten Coucerio, Beşiktaş'ın şu ana kadar ligde en az gol yiyen takım olduğuna dikkati çekerek şöyle konuştu:
''Beşiktaş orta sahada çok iyi işler yapan, özellikle ileride çapraz koşular yapan futbolculara sahip. Bugün normal oynadığımızın biraz dışına çıkarak, orta sahayı biraz daha kapattık, ileriye dönük oynadık. Topun bizde kalma oranı azdı ama oyun sistemimiz buydu. Ortaya koyduğumuz strateji tuttu. Sonuçta hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Ama özellikle bu maçla ilgili olarak, hakemler basit fauller çalabiliyorlar. Mesela, Olcan'ın pozisyonunda Sivok'un yaptığı hareket bana göre direkt olarak kırmızı kartlıktı. Buna televizyondan bakabilirsiniz. Galatasaray ile oynadığımız maçta hakem Ahmet Arı'yı hemen attı. Dünyanın her yerinde bu böyle aslında. Hazırlıklı olmalıyız. ''

Futbolcularını Beşiktaş maçına iyi hazırladığını düşündüğünü, hafta başından bu yana güven aşıladığını anlatan Coucerio, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Tabii ki özellikle galibiyet serisi elde edemediğiniz zaman rahat olamıyorsunuz. Bizler teknik direktörler olarak güven tazelemek zorundayız. Futbolcularım zor duruma düşmediler. Ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar, hatasız oynadılar. Söylediklerimi yaptılar ve biz galip geldik. Mutluyuz.''


''Tomas: Rakibe pozisyon vermedik"

Gaziantepspor'a ara transferde gelen ve ilk kez forma giyen Tomas da geçen senenin şampiyonuna karşı oynadıklarını ama bugün galibiyeti hak eden taraf olduklarını düşündüklerini ifade etti.

Tomas, ''Özellikle maçın ilk yarısında mükemmele yakın bir oyun oynadık. Çok sayıda gol pozisyonumuz vardı. Rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıda golü attıktan sonra kapanmaya çalıştık. Hocamız da değişiklikleri yerinde yaptı. Diri kaldık ve galibiyetle ayrıldık'' diye konuştu.


Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli ise maç öncesi düşüncelerinde, Gaziantepspor'un çizgiyi bu kadar yukarı taşıyabileceği, kendilerinin ise çok fazla hata yapabileceklerinin olmadığını söyledi.

Gaziantepspor'un akıllı oynayarak kazanmayı kendilerinden daha fazla istediğini belirten Denizli, şunları kaydetti:
''Çekişmeli bir lig maçı oldu. Sezona başlarken altı maçta 6 puan toplayabilmiştik. Halbuki ikinci yarıda iki maçta 6 puanı toplayıp önemli bir avantaj yakalamıştık. Şimdi bu haftanın telafisinin mümkün olması ancak önümüzdeki hafta rakiplerimizden biri olan Galatasaray maçının kazanılmasıyla mümkün olacak. Çok gollü olabilecek bir 90 dakika yaşadık. Hem Gaziantepspor'un hem de bizim gol pozisyonlarımız vardı. Farklı da kaybedebilirdik, oyunu kurtarabilecek pozisyonlar ürettiğimiz halde çeviremedik. Gaziantep kazanmayı bizden çok fazla hak etti. İlk yarının sonundaki tabloya geri döndük. Burada ne kadar avantaj yitirdik veya kazanacağız bunu pazartesi günü göreceğiz. Pazartesi günü bu tabloda bugünün ne kadar bizim adımıza önemli olduğunu daha sağlıklı göreceğiz. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Bu akşam rakibimiz Gaziantepspor çok akıllı işler yaptı ve kazanmayı bizden fazla hak etti diyebiliriz.''

Denizli, Tabata konusundaki bir soruyu da şöyle yanıtladı:
''Tabata hakkında herkes görüşünü söylüyor. Bu son derece doğal bir şey. Tabata iyi bir futbolcu. Özellikle son dönemlerde takımla ve futbolcu arkadaşlarıyla alış verişi daha iyi bir çizgiye geldi. Her geçen gün bu çizgiyi yukarı çekerek takıma daha fazla fayda sağlayacak.''


Kulüp Başkanı Kızıl

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl da bugün alınan 3 puanı taraftarlara ve şehir halkına hediye ettiklerini, futbolcularını da güzel oyun nedeniyle kutladığını söyledi.
Bulundukları yeri hak etmediklerini belirten Kızıl, ''Aslında yerimiz bu olmamalı. Biz gerçekten çok iyi bir takımız. Ne yazık ki bazı maçlarda çok şanssızdık. Kalan maçlarda da aynı oyunu sergileyerek layık olduğumuz yere gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

Kızıl, Tabata ile ilgili bir soruya da, ''Tabata, iddia ediyorum Türkiye'nin hatta dünyanın sayılı 10 numaralarından biri. Tabata bence yerinde oynatılmıyor. Serbest olsa daha faydalı olur diye düşünüyorum. Beşiktaş'a çok faydalı olacak bir oyuncu'' yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler