Manisaspor 2 - Fenerbahçe 2

Turkcell Süper Lig'deki Manisaspor-Fenerbahçe karşılaşması 2-2 berabere sona erdi. Manisaspor'un gollerini 44. ve 90. dakikada Isaac, Fenerbahçe'nin gollerini ise 13. dakikada Cristian ve 90. dakikada Gökhan Ünal attı.

Yayınlanma: 14.02.2010 - 17:39
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de 21. haftada Manisaspor ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Karşılaşmaya hücumda daha etkili başlayan Fenerbahçe, üst üste gol pozisyonları buldu.

5. dakikada ceza sahası yayının üzerinde kendisinin düşürülmesiyle kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in vuruşunda top az farkla üstten auta çıktı.

9. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Alex'in sol kanattan yaptığı ortada, Özer'in kafa vuruşu, üstten dışarı gitti.

13. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Özer'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortada, Alex'in topun üzerinde atlamasıyla meşin yuvarlakla buluşan Cristian, sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

21. dakikada Alex'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Semih'in kötü vuruşunda top üstten auta çıktı.

33. dakikada Semih'in pasıyla ceza alanında topla buluşan Mehmet Topuz'un şutunu, kaleci İlker iki hamlede kurtardı.

42. dakikada ceza alanının sol çaprazında topla buluşan Mehmet Topuz'un kaleye gönderdiği topu kaleci İlker uzanarak kornere çeldi.

45. dakikada Manisaspor'un beraberlik golü geldi. Sol kanattan Mehmet Nas'ın yaptığı ortada, ceza alanında topla buluşan Isaac kafayla topu filelere yolladı: 1-1.

48. dakikada Isaac'in pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Mehmet Güven'in şutunda, kaleci Volkan Demirel topu kurtardı.

51. dakikada Mehmet Güven'in yaklaşık 30 metreden şutunda, top savunma oyuncularına da çarparak ceza alanı çizgisi üzerindeki Güven'in önüne geldi. Güven'in şutunda kaleci Volkan topu uzaklaştırdı.

55. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı içinde topla buluşmak isteyen Emre, kaleci İlker'i geçtikten sonra yere düştü. Fenerbahçeli futbolcuların penaltı itirazında bulunduğu pozisyonda hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, aut kararı verdi.

57. dakikada Özer'in sol kanattan gönderdiği ortada, ceza alanı içinde Semih'in vuruşunda top kaleci İlker'den döndü. Topla tekrar buluşan Semih'in vuruşunu İlker meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Bu pozisyonda sakatlanan kaleci İlker, 3 dakika sonra yerini Bulut'a bıraktı.

66. dakikada sol kanattan Emre'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Alex'in vuruşunda kaleci Bulut, topu uzaklaştırdı.

71. dakikada sol çapraz pozisyonda topla buluşan Mehmet Topuz'un şutunda kaleci Bulut, meşin yuvarlağa hakim oldu.

78. dakikada sağ kanattan ani gelişen Manisaspor atağında Isaac'in ortasında, Güven topa vuramayınca, Manisaspor bir gol pozisyonundan faydalanamadı.

83. dakikada yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşu kullanan Alex'in vuruşunda top az farkla auta çıktı.

89. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Özer'in sert şutunda top yandan dışarı çıktı.
90 3. dakikada Manisaspor'un üstünlük golü geldi. Sol kanattan Güven'in ortasında ceza alanında topla buluşan Isaac'in sert vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

90 7. dakikada Vederson'un sol kanattan yaptığı ortada Gökhan Ünal, Fenerbahçe'nin beraberlik golünü kaydetti: 2-2. Bu golün ardından hakem Manisaspor teknik direktörü Reha Kapsal'ı saha dışına yolladı.

 

Fenerbahçe, liderliği Galatasaray'a kaptırdı

Turkcell Süper Lig'de 21. haftada deplasmanda Mansiaspor ile 2-2 beraber kalan Fenerbahçe, bu sonucun ardından 17. haftada Kayserispor'dan ele geçirdiği liderliği ezeli rakibi Galatasaray'a bıraktı.

Geçen hafta Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda düşmeme mücadelesi veren Diyarbakırspor'a puan kaptıran Fenerbahçe, 21. haftada da Manisa deplasmanında 2 puan bıraktı. Üst üste kaybettiği puanlarla ilk devresinin son haftasında sarı-kırmızılı ekip, Kayserispor'dan devraldığı liderliği, bu haftayı maç yapmadan geçen ligin diğer sarı-kırmızılı takımı Galatasaray'a kaptırdı.

Ligde geçen hafta İstanbul'da Diyarbakırspor karşısında 2 puan kaybeden Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'a 3-1 yenildikten sonra 3. resmi maçından da galibiyet elde edemedi.
 

Manisaspor Kulüp Başkanı Yaralı: Galibiyeti hak eden taraftık

Manisaspor Kulüp Başkanı Kenan Yaralı, maçtan sonra yaptığı açıklamada, son dakikada yedikleri golle 2 puandan olduklarını belirterek, ''3 puana ihtiyacımız vardı. Bugün galibiyeti hak eden taraftık. Yanlış kararlar sonucunda beraberlikle yetindik. Bundan sonra her maçımız alt sıralardan kurtulmak için final havasında olacak. Üzgünüz ama her iki takımı kutluyorum. Hakemin maçtan sonra oyuncumuzu atması hoş değildi'' diye konuştu. Yaralı, sakatlanan kaleci İlker'in gözünde bir problem bulunduğunu, ancak korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Protokol tribününde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile bir ağız dalaşı yaşandığını kaydeden Yaralı, ''Kötü bir şey söylendiyse de ben duymadım'' dedi.

 

Daum: Herkesi hakemlere destek vermeye çağırıyorum

Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü Cristoph Daum, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ligde son iki müsabakada birçok yönden iyi oynadıklarını, ancak bu müsabakalarda sadece 2 puan aldıklarını söyledi. Bugünkü müsabakada da gol olabilecek pozisyonlar ürettiklerini ifade eden Daum, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bu maçlardan daha fazla puan alabilirdik. Takımın pozitif yönü, takımın ruhunun yerinde olması. 2-1'den sonra takım çökmedi, beraberliği yakaladık. Takımı kutlamak istiyorum. Son maçlarda istediğimizden fazla gol yedik. Sezon başında az gol yiyorduk ama maçları kazanıyorduk. Eleştiriler oynanan futbolla ilgili deniyordu. Ancak sonuçta biz maçları kazanıyorduk. Umarım bundan sonraki maçlarda daha az gol yeriz. Oyunların kontrolü bizde olur ve defansta daha sağlam bir oyun çıkarabiliriz.''

Daum, takımın genel oyunundan memnun olduğunu da belirterek, ''Bugün iyi paslaşmalar gördük. Ancak detaylara bakmak lazım. Daha soğukkanlı davranıp, iyi pozisyon almamız lazımdı. İyi yoldayız, aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bugün yeterince pozisyona girdik ama gol atamadık'' dedi. Hakemlerle ilgili bir soru üzerine ise Daum, ''Hakemlerle ilgili hiçbir şey söylemek istemiyorum. Benim görevim burada kendi oyuncularımızın performansını değerlendirmek. Herkesi hakemlere destek vermeye çağırıyorum. İşleri kolay değil, her yerden eleştiri alıyorlar. Daha fazla yorum yapılmasın, hakemlere destek vermek lazım'' diye konuştu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile eşleşildiğinin hatırlatılması üzerine de Daum, kupanın farklı bir yarış olduğunu belirterek, amaçlarının finale gitmek olduğunu söyledi. Daum, Lille maçı öncesinde takımın yorgun olup olmadığını sorulması üzerine ise ''Lille maçına kadar dinlenmek için zaman var'' dedi.
 

Maç öncesinden izlenimler

Turkcell Süper Lig'de oynanan Manisaspor-Fenerbahçe karşılaşmasında, konuk ekipte sakatlığı bulunan Lugano'nun yerine Deniz forma giydi. Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Fenerbahçe Teknik Direktör Cristoph Daum, geçen haftaki Diyarbakıspor müsabakasındaki kadrodan sakatlığı bulunan Lugano'nun yerine Deniz'e şans verdi. Diyarbakırspor maçında gördüğü kırmızı karttan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 2 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından 1 maça indirilen Mehmet Topuz ise ilk onbirde forma giydi.

 


Manisasporlular ilgi göstermedi


Hava sıcaklığı stattaki termometre tarafından 14 derece olarak ölçülen müsabakaya Fenerbahçeli taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, Manisaspor tribünlerinde boşluklar gözlendi. Diğer lig maçlarında rakip takıma 1200 bilet veren Manisaspor yönetimi, bu sezon Beşiktaş maçında olduğu Fenerbahçe kulübüne de 3200 bilet verdi. Müsabakayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı ile protokol tribününde yan yana takip etti. Her iki takım da sahaya ayrı ayrı taşıdıkları ''Türk Hava Kurumu'nun 85. yılını kutluyoruz'' yazılı pankartla çıktı. Maç başlamadan önce İstiklal Marşı'nın okunması sırasında ses kaydı kesildiği için marşı taraftarlar tamamladı.

19 Mayıs Stadı'da oynanan Manisaspor-Fenerbahçe maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Nihat Mızrak

Manisaspor: İlker, Ferhat, Hüseyin, Burak, Eren, Güven, Yiğit İncedemir, Kemal, Mehmet Güven, Simpson, İsaac

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bilica, Deniz, Dos Santos, Mehmet Topuz, Cristian, Emre, Özer, Alex, Semih

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler