"Milli Gurur Milli Forma" sergisi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Devlet Bakanlığı'nın işbirliğiyle gerçekleştirdiği (A) Milli Futbol Takımı oyuncularının 1923-2008 yılları arasında giydiği formalardan örnekler, önemli maçlardan özet görüntüler, dönemin orijinal gazete ve dergileri ile fotoğrafların yer aldığı ''Milli Gurur Milli Forma'' sergisi, İzmit'te açıldı. Sergi 28 Eylül Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 14:24
Abone Ol google-news

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı Sergi Salonu'ndaki serginin açılışında konuşan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, her milletin milli sembol olan bayrağını sevdiğini ve onu yücelttiğini, ancak bayrağını Türk milleti kadar çok seven ve ona değer veren başka bir millet olamayacağını söyledi.

Milli takımın çeşitli dönemlerde, özellikle de son zamanlarda önemli başarılar elde ettiğini anımsatan Sözer, milli futbol takımının Türk bayrağını dalgalandırarak milletini büyük sevinçlere boğduğunu söyledi.

Sözer, bu başarıda kısa süre görev yapan ve yakın zamanda yaşamını yitiren Hasan Doğan'ın da büyük katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Lütfü Arıboğan ise serginin geçmişe ve geleceğe verdikleri önemin bir sembolü olduğunu belirterek, 'Milli Gurur, Milli Forma' sergisinin 1923 yılında kurulan Federasyonun kuruluşundan günümüze Türk Bayrağı'ndan sonra en önemli toplumsal simgelerden biri olarak kabul edilen Milli formayı ülke genelinde halka ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Arıboğan, ''Bu sergiyle 1923 yılından beri kullandığımız formalar ve o formaları terleten insanları unutmadığımızı, unutmayacağımızı göstermek istedik'' dedi.

Konuşmaların ardından Arıboğan, Vali Sözer ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na soy isimleri yazan 41 numaralı Milli takım forması hediye etti.
Daha sonra federasyonun kurulduğu 1923 yılından günümüze, (A) Milli Futbol Takımı'nın giydiği formalardan örneklerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fuar Sergi Salonunda 28 Eylül Pazar gününe kadar gezilebilecek sergide, 1923-2008 yılları arasındaki 85 yılın 12 ayrı dönemde kullanılan 24 formanın yanı sıra ay-yıldızlıların o dönemde oynadığı önemli maçlardan özet görüntüler, dönemin orijinal gazete ve dergileri ile fotoğraflar yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler