AKP ilçe başkanı polise ceza kesti!

Kayseri İncesu İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun'un, köylüsüne araba kullanırken cep telefonu ile konuştuğu gerekçesiyle ceza yazan polis memurunu önce "senin sonun kötü" diye tehdit ettiği, daha sonra da sürdürdüğü öne sürüldü. İddiayı yalanyan Karakoyun, "devlet memuru sürekli bir yerde durmaz, tayini çıkabilir" dedi.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 15:57
Abone Ol google-news

İddiaya göre, Kayseri'nin İncesu ilçesinde polis memuru M.M. Atatürk Bulvarı'nda araba kullanırken cep telefonu ile konuşan K.G. isimli yurttaşa ceza yazdı. Polis memuruna "Ben AKP İlçe Başkanı'nın köylüsüyüm" diyerek tepki gösteren K.G., daha sonra telefonla konuştuğu AKP İlçe Başkanı Ekrem Karakoyun'u olay yerine çağırdı. Daha sonra olay yerine gelen AKP İncesu İlçe Başkanı Karakoyun, polis memuru M.M'yi "Senin sonun iyi değil. O cezayı yazmayacaksın" diyerek tehdit etti. Polis memuru M.M. ise görevi gereği cezayı yazması gerektiğini söyledi. Birçok kişinin şahit olduğu olay sonrasında polis memuru M.M.'nin görev yeri Kayseri İncesu'dan, Kayseri Merkeze alındı. Olaya şahit olan İncesu sakinleri, polis memuru M.M.'nin görev yerinin yeniden İncesu'ya alınması için "Polisimizi geri istiyoruz" imza kampanyası başlattı. Toplanan imza sayısının ise 600'ü geçtiği öğrenildi.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan Karakoyun, iddiaları yalanlayarak, "Böyle bir saçmalık olur mu? Devletin memuru bu, devlet memuru sürekli bir yerde durmaz, tayini çıkabilir. Böyle siyaseten böyle bir şey yapmamız söz konusu değil. Olayda sadece memur beye, 'bu kişi benim misafirimdir. keşke yazmasaydınız, hoş olmadı' dedim. Kendisi bana 'siz mi ödeyeceksiniz' diye sordu. Ben de benim ödeyeceğimi söyledim" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler