Müezzine müftü dayağı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, akşam ezanını 2.5 dakika önce okuyarak ilçe halkının orucunu erken açmasına neden olduğu iddia edilen bir müezzinin, bu nedenle tartıştığı ilçe müftüsü tarafından darp edildiği öne sürüldü.

Yayınlanma: 24.09.2008 - 16:34
Abone Ol google-news

İddiaya göre, 10 gün önce meydana gelen olayda ilçede ezanların merkezi olarak okunduğu Çarşı Camisi'nin imamı Süleyman Yedek ve müezzini Sabri Aslan'ın 14 Eylül akşamı iftara davetli olmaları nedeniyle akşam ezanını okuması için başka bir caminin müezzini
M.B, görevlendirildi. M.B, caminin duvarındaki dijital saate bakarak akşam ezanını 2.5 dakika erken okudu. Bunun üzerine oruçlarını açan yurttaşlar, ezanın erken okunduğunu fark edince İlçe Müftüsü Yusuf Şahin'i ariyarak şikayetçi oldular. Camiye giderek imam, müezzin ve ezanı okuyan M.B. ile bir odada toplantı yapan Müftü Şahin'in burada tartıştığı M.B'ye yumruk atarak odadan çıkardığı öne sürüldü. Bunun üzerine M.B'nin kaymakamlık, İl Müftülüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na şikayet dilekçesi verdiği öğrenildi.

İlçe Müftüsü Yusuf Şahin, toplantıda ezanı erken okuduğunu kabul eden M.B'nin kendisine "oldu bir defa" demesini sinirlendiğini kaydederek, "Vatandaşların yoğun baskısı üzerimde olduğu için bu cevap karşısında hoca efendiye 'buyurun çıkın' dedim. Kapıyı açtım ve hoca efendiyi imam odasından kendim çıkardım. Bu sırada teravih için camiye gelip gidenler görüp yanlış anladılar herhalde. Darp olayı kesinlikle söz konusu değil"
diyerek kendini savundu.

Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül, konuyla ilgili inceleme başlattığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler