AKP "cinsel suçların" araştırılmasını istiyor

Çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadele yöntemlerinde, cinsel suç mağduru çocukların korunması, uygulamalarda ve yasalarda ilgili düzenlemelerde karşılaşılan sorunların araştırılarak tespit edilmesi ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla TBMM Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Yayınlanma: 16.02.2010 - 14:41
Abone Ol google-news

AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil ve 19 milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunulan önergede, Meclis Araştırma Komisyonu kurulması talep edildi.

Önergenin gerekçesinde; kendinden büyük bireylerin, çocuğun fiziksel, gelişimsel psiko-sosyal açıdan iyi olma halini olumsuz yönde etkileyen tutum ve davranışları, çocuğun istismarı olarak değerlendirildiğine dikkat çekilerek, fiziksel duygusal cinsel ve ihmal olmak dört ana grupta incelendiği kaydedildi.

Gerekçede, cinsel istismarların çocukları çok olumsuz yönde etkilediği belirtilirken, cinsel istismar ile ilgili önleyici ve koruyucu tedbirler almanın Devletin birinci görevi olduğu vurgulandı. Gerekçede şöyle denildi:
"Ülkemizde çocuklara yönelik cinsel suçlarla mücadele yöntemlerinde, cinsel suç mağduru çocukların korunması uygulamalarında ve yasalardaki, ilgili düzenlemelerde sorunlarla karşılanmaktadır. Bu sorunları ortadan kaldıracak yeni bir yaklaşıma ve alınması gereken acil tedbirlere ihtiyaç duyulmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler