Pakistan ile Hindistan barış yolunda

Pakistan ile Hindistan 3 ay içinde yeniden barış müzakerelerine başlama konusunda anlaştı. BM Genel Kurulu toplantısı dolayısıyla New York'ta bulunan Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ile Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, yaptıkları ikili görüşmeler sonunda ateşkes çağrısı yaptılar.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 07:45
Abone Ol google-news

BM Genel Kurulu toplantısı dolayısıyla New York'ta bulunan Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari ile Hindistan Başbakanı Manmohan Singh'in ikili görüşme yaptığı, iki ülkenin dışişleri bakanlarının barış görüşmeleri için önümüzdeki 3 ay içinde bir araya geleceği açıklandı.

Zerdari'nin Devlet Başkanı olmasından beri ilk kez görüşen iki lider ayrıca istikrar sağlanması amacıyla ateşkes çağrısı yaptı.

İki nükleer güç, 1947'deki bağımsızlıklarından beri 3 kez savaşa tutuştu. Sınır bölgesi Kaşmir'de ise gerginlik hala sürüyor.

İki lider, ayrıca iki ülke yetkililerinin gelecek ay ''her iki tarafı da endişelendiren'' terörle mücadele konusunu ele almak üzere bir araya gelmeleri konusunda anlaştıklarını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler