"Made in Turkey"

Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında açılan ve Almanlara, çağdaş Türk sanatını anlatan sergi ilgi görmeye devam ediyor. Sergi, aynı zamanda, Almanya'da düzenlenen ilk retrospektif Türk sergisi niteliğini taşıyor.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 08:03
Abone Ol google-news

Almanlara, çağdaş Türk sanatını anlatan ''Made in Turkey'' adlı sergi, Frankfurt'ta ilgi görmeye devam ediyor.

Türkiye'nin onur konuğu olarak katılacağı Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Paul Kilisesi'nde açılan ''Made in Turkey'' sergisi, Türk sanatının çağdaş yüzünü tanıtıyor.
Özel koleksiyonerler, sanatçıların atölyeleri ile müzelerden ödünç alınan eserlerden oluşan sergi, Türkiye'deki ''30 yıllık sanatsal duruşları'' gösteriyor, Almanlara, çağdaş Türk sanatına dair genel bakış açısı sunuyor. Sergi, Almanya'da düzenlenen ilk retrospektif Türk sergisi olma özelliği de taşıyor.

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Almanya Dışişleri Bakanı Dr. Frank Walter Steinmeier'in desteğiyle yürütülen, kuratörlüğünü Heike Stockhaus'ün üstlendiği sergi, 15 Kasım'a kadar açık kalacak.


Almanya'da türkiye Sergileri

Öte yandan, Türkiye, Frankfurt Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde bir çok sergiye imza atıyor. Paulkirche Galerisi'nde düzenlenen ''Düşünme Odası'' adlı sergide, Türk müzeleriyle özel koleksiyonlara ait çağdaş sanat yapıtları, sanatseverlerin ilgisine sunulurken, ''Dinlerin Tanrısı, Tanrıların Dinleri'' sergisinde, sanatçı Serhat Kiraz'ın, bir ceninin ters imge olarak görüldüğü vitrin çevresine dört kutsal kitabı yerleştirdiği çalışması yer alıyor. Çalışmanın ortasındaki beyaz florasan lambanın oluşturduğu ''boş''luk sanatçı için, Tanrıya sahip olmanın imkansızlığını anlatıyor. Daha önce ikinci İstanbul Bienali'nde sergilenen çalışma tartışma yaratmıştı.

Ayrıca, farklı ülkelerde yaşayan Özlem Günyol, Sibel ve Anny Öztürk ile Şükran Moral'ın, vatan, veda, kültür ve devlet bağlamında teslimiyet, gurbette kimlik ve gelecek arayışlarını konu alan sergisi ''Nereye Koysam Başımı'' izlenime sunulmaya devam ediyor.
Etkinlikler kapsamında ''Geçmişin Ufuğu'', ''Sanat ve Toplumsal Gerçeklik'', ''Yeni Konumlar'', ''Özel'', ''Alışveriş Sarhoşluğu'', ''Farklı Bir Gözle'' ve ''Hareketli Resimler'' başlıklı sergiler de Almanlarla sanatseverlerle buluşmasını sürdürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler