İstanbul'da kültür takvimi

''Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor'' adlı oyun Akbank Sanat'ta, Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu'nun ''Çılgın Yenge'' oyunu Profilo Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Viyolonsel sanatçısı bünyamin sönmez, piyanist Kasparas Uinskas ile akbank sanat'ta vereceği konserde buluşuyor. Norveçli grup Helldorado, 2 Ekim'de Studio Live'de bir konser verecek.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 08:50
Abone Ol google-news

Akbank Yeni Kuşak Tiyatro tarafından Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki ''İstanbul'da Bir Sürrealist: Salvador Dali'' sergisi için özel olarak hazırlanan ''Salvador Dali Göndermeleri İçimi Isıtıyor'' adlı oyun, 27 Eylül'de Akbank Sanat'ta sahnelenecek. Oyun, yazar Jose Rivera tarafından yazıldı. ''Gerçek'' bir hikayenin ''gerçek üstü'' bir kurgulamayla kaleme alındığı oyunun yönetmenliğini Mehmet Ergen yapıyor. Savaşın ve yıkımın her şeyden daha gerçek olduğu bir dünyada sürrealizmin farklı bir bakışla sahneye taşındığı bu yapım, Aralık ayı sonuna kadar sahnelenecek.

Tiyatro Alkış Bomonti Sahnesi'nde 27 Eylül Cumartesi günü ''Bir Kümes Müzikali'' adlı çocuk oyunu izlenebilecek. Oktay Şenol'un yazıp yönettiği oyunda, Bülent Aksu, Mahmut Özen, Abdullah Özdemir, Başak İleri, Burcu Saraçoğlu, Okay Şenol, Tan Güneş, Fuat Mete ve Taylan Erler rol alıyor.

''The Exchage-İki Şehir İki Koreograf/Santa Barbara'dan İstanbul'a'' adlı oyun, 27 Eylül'de Kadıköy AFL Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Santa Barbara'dan Sonne Blauma isimli dans grubu ve Türkiye'den Zigurrat Dans Tiyatrosu'nun bir yılı aşkın süren çalışmasının ürünü olan oyun, eşine az rastlanır muazzam bir beden gösterisi sunacak. Sonne Blauma'dan koreograf Misa Kelly'nin çağdaş dans teknikleri ile tasarladığı koreografi, Amerikan çağdaş dans geleneğini gözler önüne seriyor. Sinan Temizalp'in ''Quantum Sıçraması'' isimli performansı ise özgün hikayesini hareket ve beden teknikleri ile sunuyor.

''Acıyı Bal Eyledik'' adlı tiyatro oyunu, 28 Eylül'de Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde Tiyatro Zeytindalı tarafından sahnelenecek. Ozan Hasan Hüseyin Korkmazgil'in tanık olduğu dönemin gelişmelerinin, şiirleri, müzik ve belgesel filmler eşliğinde sunulduğu oyunu, Erkal Umut sahneye koydu. Oyunun müzikleri sahnede İlkay Akkaya ve Kızılırmak, şiirler ise Gülsen Tuncer, Ender Yiğit ve Necmi Aykar tarafından yorumlanıyor.

Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu, ''Çılgın Yenge'' adlı oyunu ile 2 Ekim Perşembe günü Profilo Kültür Merkezi'nde perdelerini açacak.

''Kanlı Nigar'' ve ''Yedi Kocalı Hürmüz''ün de yazarı olan Sadık Şendil'in ''Çılgın Yenge'' oyununun konusu şöyle: ''Kayseri eşrafından mutaassıp Sunullah efendi, kardeşinden kalan mirası yeğenlerine dağıtmak için karısı Nudiye ve şapşal oğlu Zeynel Abidin'le İstanbul'a gelir. Ancak Sunullah efendinin bu büyük mirası yeğenlerine pay etmek için koşulu vardır.''

''Çılgın Yenge''nin oyuncuları arasında Abdullah Şahin, Aydan Şener ve Soner Arıca da yer alıyor.

İskender Pala'nın yazdığı, Yalçın Tura'nın bestelediği ve Ali Taygun'un yönettiği ''Leyla ile Mecnun / Aşkın Gizli Tarihi'' müzikali, CRR Konser Salonu'nda yarın ve 27 Eylül'de yeniden izlenebilecek.


Konser

Akbank Sanat'ta yarın Bünyamin Sönmez ve Kasparas Uinskas müzikseverlerle bir araya gelecek. 17 yaşındaki yetenekli viyolonsel sanatçısı Sönmez'in piyano sanatçısı Uinkas ile birlikte sergileyeceği programda J.S Bach, J.Brahms, Alfred Schnittke, A.Piazzolla'nın eserlerinden bölümler seslendirilecek.

Norveçli grup Helldorado, 2 Ekimde Studio Live'de bir konser verecek. Ünlü parçası ''A Drinking Song''un Türk Milli Futbol Takımı'nın 2008 Avrupa Kupası'nda marşı olmasıyla birlikte Türk halkının sevgisini kazanan Norveçli grup, 2004 yılı Ekim ayında ise Glitterhouse etiketiyle Avrupa'ya dağıtıldı. Bu sayede Avrupa'da da tanınma fırsatını yakalayan grubun son albümleri ''The Ballad of Nora Lee'' ise 2005 yılında piyasaya sürüldü. Türkiye'ye 2 konser için gelen Helldorado, İstanbul konseri öncesinde 1 Ekim'de de İzmir'de konser verecek.

 

Sergi

Türk resminde soyut sanatın kilometre taşlarından Cemal Bingöl (1912–1993) sergisi, Galeri Selvin'de bugün açılacak. Sergi, 2 Kasım'a kadar gezilebilecek.

''Michael Kenna-Sessiz İzlenimler'' fotograf Sergisi ise Galeri Elipsis'te açıldı. Tüm dünyada kendine özgü manzara fotoğraflarıyla tanınan İngiliz fotoğrafçı Kenna'nın sergisinde, Japonya, New York, Fransa ve Çin'de çektiği fotoğraflar da yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler