Greenpeace'ten nükleer santrale tepki

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Uygar Özesmi, ihaleye tek firmanın teklif vermesinin nükleer endüstrinin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazı kanıtladığını ileri sürdü. Nükleer santrallerin Türkiye'yi ekonomik batağa sürükleyeceğini belirten Özesmi, ''Bizler, Türkiye'nin önünü rüzgar, güneş ve enerji verimliliğiyle açacak bir liderlik bekliyoruz" diye konuştu.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 08:59
Abone Ol google-news

Greenpeace Akdeniz Genel Direktörü Uygar Özesmi, yazılı açıklamasında, Mersin-Akkuyu'da kurulması planlanan, Türkiye'nin ilk nükleer santral inşaatı ve işletimi için açılan ihaleye tek teklifin  gelmesinin, bu endüstride yaşanılan sıkıntının da bir göstergesi olduğunu öne sürdü.

Şirketlerin, yatırımlarını büyük riskleri, hazine garantileriyle vatandaşın vergilerine yüklemedikçe nükleer santral projelerine yanaşmayacağını iddia eden Özesmi, açıklamasında ''Rus teknolojisinin Çernobil'den gelen kirli ve tehlikeli bir sicili var. Rusların ya da başkasının kirli, tehlikeli ve bizi ekonomik batağa sürükleyecek nükleer teknolojisine ihtiyacımız yok. Hükümet de daha fazla Türk halkını oyalamadan bu gerçeği bir an önce kabul etmeli'' görüşüne yer verdi.

Nükleer santral sevdasının Türkiye'ye yeterince zaman kaybettirdiğini ifade eden Özesmi, ''Bizler, Türkiye'nin önünü rüzgar, güneş ve enerji verimliliğiyle açacak bir liderlik bekliyoruz''dedi.

Dün yapılan nükleer santral ihâlesine tek teklif, Rus-Türk ortaklığı Atomstroyexport-Inter Rao-Park Teknik Ortak Girişim Grubu'ndan (OGG) gelmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler