Rusya ile doğalgaz indirim görüşmeleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile doğalgaz fiyatında indirim konusunda görüşmelerin sonuçlandırılmadığını, görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Yayınlanma: 18.02.2010 - 14:26
Abone Ol google-news

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Seçin ve beraberindeki heyeti Atatürk Havalimanı'nda karşıladı.

Seçin ile beraber ortak basın toplantısı gerçekleştiren Yıldız, ''Mayıs ayı içerisinde Sayın Medvedev'in ziyaretinden önce Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanları olarak Rusya Federasyonu ve Türkiye'nin bir kısım çalışmaları olacak. Bu çalışmalar sırasında birçok konuya değineceğiz. Ve Sayın Başbakanımız'ın Putin'i ziyareti sırasında kararlaştırılan başlıkların altının dolmasıyla alakalı ve Rusya Federasyonu ile geliştireceğimiz ilişkilerle alakalı olacaktır'' şeklinde konuştu.

Bakan Yıldız, görüşmelerin verimli geçeceğine inandığını ifade etti. Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yıldız, Rusya'nın doğalgaz fiyatında indirim yapması konusuyla ilgili bir soru üzerine şunları kaydetti:
''Bu konudaki görüşmelerimiz nihayetlendirilmiş değil, devam ediyor. Biz Rusya Federasyonu ile beraber oluşturduğumuz ve Sayın Seçin'in katkılarıyla motive ettiğimiz bu ilişkilerin bir stratejik işbirliği tarzında devam ettiğini söyleyebiliriz. Doğalgaz, dış ticaret hacmimizin en önemli kalemlerinden biridir. Türkiye, 2009 yılı içerisinde doğalgaz tedarikinin hemen hemen yüzde 52'sini Rusya Federasyonu'ndan gerçekleştirmiştir. Bu yüzden kendilerine hem al ya da öde ile alakalı, hem de fiyatla alakalı beklentilerimizi ilettik. Çalışmalarımız da devam ediyor.''

Türkiye'de kurulacak nükleer santrallere ilişkin bir soruya da Bakan Yıldız, şu yanıtı verdi:
''Görüşme konularımızdan biri de nükleer enerji santrallerinin kurulmasıyla alakalı olan işbirliği... Bu görüşmeler sırasında mutabık kalınması halinde biz bu işbirliğini geliştirmek istediğimizi beyan ettik. Rusya Federasyonu da bunu beyan ettiler. Ve istediğimiz hızda da gitmesi halinde, mutabık kalacağımız noktaların netleşmesi halinde biz bunu haziran ayından önce netleştirmek istiyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler