Zorunlu eğitim 9 yıla çıkıyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmeye dönük çalışmaları olumlu bulduklarını bildirdi. Avcı, okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmeye dönük çalışmaların Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''en faydalı icraatı'' olacağını kaydetti.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 09:01
Abone Ol google-news

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2009-2010 yılından itibaren, okul öncesinde pilot olarak ''zorunlu eğitime'' geçme çalışmasını olumlu bulduklarını belirtti.

Okul öncesi eğitimi zorunlu hale getirmeye dönük çalışmaların Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''en faydalı icraatı'' olacağını ifade eden Avcı, okul öncesi eğitimde okullaşma oranının 6 yıl içinde yükseldiğini fakat yine de gelişmiş ülkelere göre yetersiz olduğuna dikkati çekti.

Avcı, 5-6 yaş döneminin eğitim için önemine dikkati çekerek, bu dönemi ''altın çağ'' olarak niteleyerek, şunları söyledi: ''Milli Eğitim Bakanlığı zorunlu değil, kademeli bir geçişten yana. Fakat ailelerimizin bu konuda istekli olmalarının yanında, toplumda bu hususta oldukça olumlu bir bilinç yaratılmış durumda. Top artık hükümette, Sayın Başbakan'ın ve Milli Eğitim Bakanı'nın geç kalınmış bu projeyi ulusal politikaya dönüştürmesi ve 5-6 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınmasını sağlamaları gerekiyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler