Bayramda indirimli ulaşım

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri'nden sevindirici haber. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre, İstanbul'da ulaşım, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince yüzde 50 indirimli olacak. Ankara'da ise 3 günlük Ramazan Bayramı süresince ise belediye otobüsleri ücretsiz hizmet verecek.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 09:42
Abone Ol google-news

İstanbul’da ulaşım, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince yüzde 50 indirimli olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre, indirim, İETT otobüsleri, metro, tramvay, Taksim-Kabataş füniküler hattı ve İDO’nun şehir hatları vapurlarında geçerli olacak. Bayram'da ulaşımın yoğun olacağı düşünülerek İETT sefer sayıları da arttırıldı.

Ankara'da 3 günlük Ramazan Bayramı süresince ise belediye otobüsleri ücretsiz hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, 9 günlük tatil süresince alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Ekipleri, Ankara’ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için de AŞTİ’de denetimlerini arttırdı. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, minibüs ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek.

 

Mezarlıklara otobüs seferleri

Ankara'da EGO, Ramazan Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı’na otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı’nı ziyaret edecek vatandaşlar 3 gün boyunca metro hattında bulunan Hastane Durağı'ndan saat 06.00’dan itibaren 10 dakikada bir Karşıyaka Mezarlığı’na taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığı’nı ziyaret edecekler için de yine Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden, Ulus Anafartalar Çarşısı Önü ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak. Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Kabristanı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler