'Hristofyas çözüm istediğini kanıtlasın'

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "En büyük çözüm fırsatını heba edenin, eski Rum lider Tasos Papadopulos ve onu destekleyen şimdiki Rum lider Dimitris Hristofyas olduğunu" belirterek, "O yüzden yeni şartlarda çözüm istediğini Sayın Hristofyas ispat etmek zorundadır" dedi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 10:01
Abone Ol google-news

Türkiye'nin, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Kıbrıs Türklerini sonuna kadar desteklediğini ve bunda herhangi bir tereddüt olmadığını kaydeden Talat, "Kıbrıs Rum tarafı da çözüm doğrultusunda harekete geçmeyi kabul ederse, bugün ortaya koymaya çalıştığı çözüm yanlısı tutumu gerçek bir harekete dönüştürürse Kıbrıs sorununu çözeceğimizi umuyoruz, çözeceğimizi bekliyoruz" diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Kıbrıslı Türkler barış aramaktadır. Kıbrıslı Türkler Kıbrıs sorununun çözümünü istemektedir. Kıbrıslı Türkler uluslararası alanda, Kıbrıs sorununun çözümünü istediklerine dair herhangi bir kuşkuyla karşılanmamaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Talat, "En büyük çözüm fırsatını heba edenin, eski Rum lider Tasos Papadopulos ve onu destekleyen şimdiki Rum lider Dimitris Hristofyas olduğunu" belirterek, "O yüzden yeni şartlarda çözüm istediğini Sayın Hristofyas ispat etmek zorundadır" diye ekledi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler