'Haber alma özgürlüğümüz engellenemez'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yaptığı olağanüstü toplantının ardından yaptığı açıklamada, ''Hiçbir güç halkımızın haber alma özgürlüğümüzü engelleyemeyecektir'' dedi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 10:17
Abone Ol google-news

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nazmi Bilgin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu'nun yaptığı olağanüstü toplantının ardından yaptığı yazılı açıklamada, demokrasi rejiminin, halkın haber alma özgürlüğünü ilk prensip olarak kabul ettiğini, şeffaf, insan haklarına saygılı olmayı da tartışmasız olarak tarifin içine yerleştirdiğini belirtti.

''Bugünlerde yaşananların demokrasinin tarifine uymadığını'' ifade eden Bilgin, şunları kaydetti: ''Hiçbir güç halkımızın haber alma özgürlüğünü engelleyemeyecektir. Bu güç iktidar gücü bile olsa, iktidarların da bir gün güçlerini kaybedecekleri, hatta bu iktidarları oluşturan siyasi partilerin ve kişilerin de kaybolup gidecekleri unutulmamalıdır. Her şeye rağmen devam eden, Büyük Önder Atatürk'ün ortaya koyduğu ilkeler içinde yaşamını sürdüren ve özgür olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olacaktır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu yıllardır medyada tekelleşmenin ülkeye vereceği zararları her fırsatta ortaya koymuş 74 gazeteciler cemiyetini çatısı altına toplamış, 14 bin üyesi olan bir meslek kuruluşudur. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, medyada etik değerlerin ne ticari ne de siyasi kaygılarla tahrip edilmesine bundan önce de seyirci kalmamıştır, bundan böyle de kalmayacaktır. Haber programlarını seviyesiz tartışmalar nedeniyle çocuklarına izlettiremeyen bir millet, bunu yapanlara gene sandıkta ve demokrasi kuralları içinde terbiyeli olmayı öğretecektir.''

 

G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu'ndan açıklama

G-9 Gazeteci Örgütleri Platformu'ndan yapılan açıklamada da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın gazetecilere, özellikle de muhabirlere karşı kullandığı ve bir alışkanlık haline getirdiği ''azarlayıcı dilin'' endişeyle izlendiği ifade edildi.

Kocatepe Camisi avlusunda görevlerini yapan Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin muhabirlerine karşı sergilediği tavrın ''halkın haber alma hakkını tahdit eden, kabul edilemez bir tavır olduğu'' ifade edilen açıklamada, ''Bu tavır hiçbir demokratik ülke başbakanının sergileyebileceği bir tavır değildir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon