İstanbul Devlet Opera ve Balesi açılıyor

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, Üsküdar'daki Tekel Müzesi ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin her sezon, bazen bugüne kadar oynanmamış, seslendirilmemiş eserleri ya da opera-bale edebiyatına damgasını vurmuş popüler eserleri programına aldığını hatırlattı. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin açılışı Aya İrini'de yapılacak.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 11:14
Abone Ol google-news

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin programına aldığı eserleri seçerken de hem izleyici anketlerinden hem de Türk, İtalyan, Fransız, Alman ya da diğer ülke repertuvarlarından yararlandıklarını ifade eden Arıkan, şöyle konuştu:

''Sezon açılış konserlerimizi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) dışında yaptığımız çok oldu. Bu yıl da açılış konserimizi AKM dışında Aya İrini'de gerçekleştiriyoruz. Ne var ki açılış konserinden sonra gerçek sahnemiz olan AKM'ye dönmek için bir sezon beklemek zorundayız. Bu sezon Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi'ndeyiz, Bahçeşehir'deyiz, Beyoğlu Yeni Melek Sineması'nda ve daha birçok yerdeyiz. Başına büyük felaketler gelen ya da işlevini yerine getirebilmekte zorlanan her tiyatro binası gibi bize ait olan AKM de aynı kaderi paylaştı.''

Sezon açılışını ''Avrupa Kültür Başkenti'' olmaya hazırlanan İstanbul'a armağan ettiklerini belirten Arıkan, 27 Eylül Cumartesi günü yapılacak açılışı Ludwig van Beethoven'in 9. senfonisi ile gerçekleştireceklerini bildirdi.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2008-2009 sezonunu Ludwig van Beethoven'ın 9. senfonisi ile Aya İrini'de açacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler