AB göçmen ve mülteci politikası

AB içişleri bakanları, uzun süredir tartıştıkları ortak göçmen ve mülteci politikası paketi üzerinde uzlaşma sağladı. Yasal göçün yönetimi, yasa dışı göçle mücadele ve ortak mülteci politikası oluşturulmasını hedefleyen pakette, AB'nin dışarıdan yetişmiş iş gücü çekmesi teşvik edilirken, bu kapsamda hangi nitelikte, kaç kişinin istihdam edileceği üye ülkelere bırakılıyor.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 11:21
Abone Ol google-news

AB içişleri bakanları, uzun süredir tartıştıkları ortak göçmen ve mülteci politikası paketi üzerinde uzlaşma sağladı.

AB devlet ve hükümet başkanlarının 15-16 Ekim'deki zirvesinde onaylanacak ''sulandırılmış'' paket, üye ülkelere çok fazla yetki tanıdığı için eleştiriliyor.

Yasal göçün yönetimi, yasa dışı göçle mücadele ve ortak mülteci politikası oluşturulmasını hedefleyen pakette, AB'nin dışarıdan yetişmiş iş gücü çekmesi teşvik edilirken, bu kapsamda hangi nitelikte, kaç kişinin istihdam edileceği üye ülkelere bırakılıyor.

Böylece AB Komisyonu'nun, beyin göçü için ABD'nin ''Yeşil Kart'' uygulamasına benzer şekilde birlik genelinde geçerli olacak ''Mavi Kart'' dağıtılması önerisi çöpe atılmış oldu.

AB'nin uzlaşma sağladığı ortak göçmen ve mülteci politikası paketinde, dış sınırların etkin korunması, giriş yapan yabancıların parmak izlerinin ortak veri tabanında toplanarak paylaşımı, bir ülkenin ihraç kararının diğer üye ülkelerce de yürürlüğe sokulabilmesi gibi önlemlere yer veriliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler