AB'den Gürcistan'a vize kolaylığı

AB Komisyonu, Gürcistan'la vize kolaylığı ve geri kabul anlaşması müzakerelerine başlamak için üye devletlerden onay istedi. Rusya ile girdiği savaştan büyük zarar gören Gürcistan'a desteğini göstermek isteyen AB liderleri, bu ay başında olağanüstü toplanan zirvede vize kolaylığı dahil ikili ilişkilerin geliştirilmesi kararı almışlardı.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 11:29
Abone Ol google-news

AB Komisyonu, Gürcistan'la vize kolaylığı ve geri kabul anlaşması müzakerelerine başlamak için üye devletlerden onay istedi.

Adalet ve güvenlikten sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jacques Barrot, öğrenciler, iş adamları ve AB'ye seyahat etmek isteyen Gürcü vatandaşları için vize kolaylığının büyük önem taşıdığını vurgulayarak, dengeli bir yaklaşımla bir taraftan vize alımını kolaylaştırırken diğer yandan geri kabul anlaşmasıyla AB'de kaçak kalanları geri gönderme imkanına kavuşacaklarını bildirdi.

AB'nin daha önce Rusya, Ukrayna ve Moldova gibi bölge ülkeleriyle imzaladığı anlaşmalara benzer şekilde Gürcistan'a, diplomatik pasaport sahiplerine vize muafiyeti, vize başvurusunun en fazla 10 günde sonuçlandırılması, AB'de yakın akrabası bulunanlar, gazeteciler, araştırmacılar ve öğrenciler gibi grupların başvuru ücretinden muaf tutulması ve bazı meslek sahiplerine çok girişli vize kolaylığı sağlanması gibi önerilerde bulunması bekleniyor.

Rusya ile girdiği savaştan büyük zarar gören Gürcistan'a desteğini göstermek isteyen AB liderleri, bu ay başında olağanüstü toplanan zirvede vize kolaylığı dahil ikili ilişkilerin geliştirilmesi kararı almışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler