Mama skandalı devam ediyor

Çin'de ortaya çıkan ve kısa zamanda diğer bölge ülkelerine de yayılan mama skandalı büyüyor. Çin Halk Cumhuriyeti Makao özel yönetim bölgesinde, Çin'de üretilen çikolatalı kurabiyelerde aşırı miktarda melamin bulundu. Hong Kong'da ise bir çocuk daha, içtiği zehirli sütün yol açtığı böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 11:31
Abone Ol google-news

Çin Halk Cumhuriyeti Makao özel yönetim bölgesinde, Çin'de üretilen çikolatalı kurabiyelerde aşırı miktarda melamin bulunduğu bildirildi. Makao yönetimi, Lotte China Foods şirketinin ürettiği kurabiyelere yapılan testlerin, kurabiyelerin zehirli olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Testlerde, melaminin, Çin süt ve süt ürünleri şirketi Mengniu Dairy Group'un sütünde ve Nestle'nin ürettiği mamalarda da görüldüğü, Nestle üretimi mamalardaki melamin miktarının standartlara uygun olduğu belirtildi.

Lotte China Foods'un Hong Kong'daki dağıtıcısı ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Hong Kong'da ise bir çocuğun daha, içtiği zehirli sütün yol açtığı böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Hükümetten yapılan açıklamada, 10 yaşındaki erkek çocuğunun, Hong Kong'da böbrek hastalığına yol açan melamin adlı kimyasal maddeyi içeren süt ve süt ürünleri nedeniyle hastalanan 5. çocuk olduğu belirtildi.

Çin'de skandala yol açan zehirli mama, 50 binden fazla çocuğun hastalanmasına yol açmış, hastalanan 4 çocuk hayatını kaybetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler