Almanya'nın da ekonomisi tehlikede

Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück, dünyada kazanan küresel krizin Almanya'yı da olumsuz yönde etkileyeceğini belirterek tasarruf programlarını sürdüreceklerini, aynı zamanda konjonktürü destekleyecek yeni önlemler alacaklarını bildirdi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 11:47
Abone Ol google-news

Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück, küresel krizin Almanya'yı da olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

Steinbrück, bugün Alman meclisinde yaptığı hükümet açıklamasında, şu ana kadar dünya çapında yaklaşık 550 milyar dolarlık mevcut olmayan kredilerin ortaya çıktığını ve bu krizin sonunun da henüz görünmediğini ifade etti.

''Bu kriz Almanya'yı da büyük ölçüde olumsuz yönde etkileyecek, ekonomik büyüme azalacak ve istihdam piyasası bundan etkilenecek'' diyen Steinbrück, tasarruf programlarını sürdüreceklerini, aynı zamanda konjonktürü destekleyecek yeni önlemler alacaklarını sözlerine ekledi.

Muhalefet partileri ise Steinbrück'ü, yeterli derecede öz eleştiri yapmadığı ve başarısız olduğu gerekçesiyle eleştirdi.

Hür Demokrat Parti (FDP), devletin ve denetleme mekanizmalarının da krizin ortaya çıkmasında sorumluluk taşıdıklarını savunurken, Sol Parti söz konusu krizin, demokrasinin ve sosyal devlet anlayışının sonu anlamına geldiğini öne sürdü.

Birlik 90/Yeşiller Partisi ise bu krizde Alman bankalarının ve mali kuruluşların sorumluluğunun meclis tarafından kurulacak bir araştırma komisyonunda ele alınmasını talep etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler