"Deniz Feneri davası ibret vericidir"

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yokuş, Deniz Feneri davasının ''ibret verici'' olduğunu savundu. ''Deniz Feneri olayıyla vatandaşlarımızın insani ve inanç değerlerini kullanarak mağdurlara verilmek üzere alınan paraların maalesef bu kuruluşların yöneticileri tarafından başka amaçla kullanıldığı anlaşılmıştır. " dedi.

Yayınlanma: 25.09.2008 - 12:46
Abone Ol google-news

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, sendikal faaliyetler için geldiği Samsun'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye gündeminde yer alan konulara değindi. Yokuş, ''Deniz Feneri olayı, milletin vicdanında derin bir yara bırakmıştır'' dedi.

Son günlerde ülke gündeminde iki önemli konunun öne çıktığını belirten Yokuş, bunların Almanya'da görülen Deniz Feneri davası ile Ergenekon soruşturması olduğunu söyledi. Deniz Feneri davasını ''ibret verici'' olarak niteleyen Yokuş, şunları kaydetti: ''Deniz Feneri olayıyla vatandaşlarımızın insani ve inanç değerlerini kullanarak mağdurlara verilmek üzere alınan paraların maalesef bu kuruluşların yöneticileri tarafından başka amaçla kullanıldığı anlaşılmıştır. Deniz Feneri olayı, milletin vicdanında derin bir yara bırakmıştır. Bütün bu hadiseler de Alman mahkemeleri tarafından tescil edilmiş ve söz konusu şahıslar mahkum edilmişlerdir.''

Ergenekon soruşturmasında yaşanan bazı gelişmeleri de değerlendiren Yokuş, gözaltına alınanların özel hayatlarıyla ilgili bilgilerinin medyada yer almasının büyük bir insan hakları ihlali olduğunu savundu.

''Elbette suçlular cezasını çekmeli'' diyen Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş, ''Adil olan yapılmalı ve suçlular cezasını çekmelidir. Hukuk devletine yakışan da budur'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler